Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
01 mai 2019 17:57
Del på Facebook
Foto: Nordmørslista
Foto: Nordmørslista
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Nordmøreslista sitt årsmøte tirsdag 30. april i Kristiansund ble Per Martin Kjønnø valgt som ny styreleder for Nordmørslista, står det i pressemeldingen fra Nordmørslista.

Kjønnø tar over etter Stig Anders Ohrvik, som nå vil konsentrere seg fullt og helt om valgkampen som Nordmørslistas førstekandidat og ordførerkandidat i Kristiansund, men Ohrvik blir fortsatt sittende i styret. Fortsatt sittende i styret blir også Elisabeth Jørgenvåg, som er Nordmørslistas førstekandidat i fylkestingsvalget. Ny i styret er Jan Gjerde, som tar over som nestleder etter Linda Dalseg Høvik. Linda Dalseg Høvik blir fortsatt sittende i styret som styremedlem. Arnfinn Vaag er nytt styremedlem og er tidligere kjent fra kommunepolitikk i Aure.

Avtroppende styreleder Stig Anders Ohrvik sa i sin tale til årsmøtet at det er viktig å holde fokus på Nordmørslistas kjernesaker, og nevnte spesifikt at det er viktig å holde fast på at både sykehus og fødeavdeling i Kristiansund skal bestå, ikke bare til et eventuelt nytt sykehus i Molde er bygget, men for all fremtid. Videre la han også vekt på at det å skifte region for Nordmøre, å skille lag med Sunnmøre og Romsdal for å bli en del av Trøndelag ikke bare er et verktøy eller en strategi, men at det faktisk er et mål i seg selv. Videre ble det trukket frem at skifte av helseforetak også er et selvstendig mål for Nordmørslista, uavhengig av regiontilknytning.

Årsmøtet vedtok dermed de tre nevnte sakene som hovedsaker frem mot valget 2019. I tillegg ble en rekke andre saker også vedtatt og videresendt til Nordmørslistas programarbeid som finner sted på Ringholmen i slutten av mai. Blant de vedtatte sakene er eldreomsorg, Aure rehab, beredskap og prehospitale tjenester, Campus Kristiansund, Romsdalsaksen, Halsafjordsambandet, Talgsjøforbindelsen, Edøyforbindelsen og Vinjefjordforbindelsen. Det ble også vedtatt at Nordmørslista skal ha et enhetlig syn på vindkraft, og at Nordmørslista er motstander av planene om å etablere vindmøllepark i Aure.

Både den siste utviklingen i helseforetaket med hensyn til forslag om å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund, forslag om å legge ned andre funksjoner som går ut over pasientsikkerheten på Nordmøre og meningsmålinger som er gjennomført av KSU.NO og Tidens Krav har i stor grad bidratt til at Nordmørslistas saker er satt på dagsorden, og at andre parti ser at de ikke kommer utenom å sette region og sykehus på dagsorden.

For Nordmørslista vil alltid sakene som er til det beste for våre innbyggere være i fokus. Vi velger derfor å være positive til at andre partier nærmer seg våre saker og vår politikk. Det er til det beste for de aktuelle sakene at de får økt tilslutning, og velgerne våre vet at region og sykehus er våre saker.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse