Annonse
Annonse

Gustav Angvik og Jarl Angvik i rorhuset på nybygde B/F «Tingvoll» ved overleveringen i 1954. Det blir gjensyn av denne flotte fjordferja, som trafikkerte over Tingvollfjorden gjennom mange år.

Lørdag 11. mai kl. 13.00-15.00 blir det en tilstelning i kultursalen ved Tingvoll Fjordhotell for å markere at det er hele 90 år siden samferdselspioneren Gustav Angvik startet ferjedrift over Tingvollfjorden.

Det blir foredrag med Terje Holm og Geir Emil Angvik. Det var sistnevntes bestefar som startet ferjedriften. Den ble videreført av hans far, Jarl Angvik, frem til MRF overtok sambandet i 1971. Ved åpningen av Krifast i 1992 ble sambandet lagt ned. Angvik-Tingvoll var et av mange ferjesamband som bandt to bygdesamfunn sammen, samtidig som det var en viktig tverrfjordforbindelse.

Under foredraget vil det bli vist mange gamle bilder med vekt på den tiden Angvikfamilien drev rederiet. Det blir også servert ordentlig ferjekost med kaffe og svele.

Alle er hjertelig velkommen, spesielt trivelig er det hvis noen av Angvik-Tingvoll veteranene kan komme. Arrangementet er en del av Kulturvekkå i Tingvoll kommune.

Ferger som trafikkerte ferjesambandet

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte