Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Aage G. Sivertsen
Artikkel
16 mai 2019 20:03
Del på Facebook
Eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Molde på Kristiansund Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Molde på Kristiansund Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fasiten etter en fantastisk forestilling i Kristiansund. Det har vært spilt opera og byen er kjent for gode teaterforestillinger, men det som skjedde på kunstgressbanen i kveld må ha vært bedre enn den beste forestilling i Festiviteten. Dette var fartsfylt drama, underholdning, en smule galskap og god fotball. Molde ledet 0-2 på sine to eneste sjanser, men hele stadion fortsatte å synge «Det er vi som er fra Kristiansund». Før 1.omgang var over, hadde KBK utlignet til 2-2.

Som Mr.KBK, Kjetil Thorsen sa i midten av 2.omgangen: «Dette har de ikke i Molde». Nei, stemningen på stadion var nesten uvirkelig. En hatoppgjør mellom Rosenborg og Molde, fortoner seg som den rene vennskapskampen i forhold dette derbyet.

Det man sitter igjen med etter kampslutt er:

  • Banens beste som var KBKs Mido. Han drev en egen idrett. Dominerte og lekte.
  • Keeper McDermott hadde noen ekstreme redninger.
  • Kalludra fungerte som en tryllekunstner innenfor Moldes 16-meter.
  • Et bunnsolid come-back av kaptein Dan Petter Ulvestad

...men slik kan man fortsette å skrive om KBK-spillerne. Jeg har aldri sett KBK bedre enn dette, motstander tatt i betraktning.

For eksempel en spiller som Pål Erik Ulvestad. Han har egentlig ikke teknikk og ballfølelse for å spille på Norges beste lag, men i dag gjør han så mye bra at man kan forstå at han er med. Han ødelegger for motstanderen og vinner dueller.

Coly beviser at han er en av Norges beste fotballspillere. Kanskje den beste. Kastrati og Amang jobber som besatt og er like ved å score – flere ganger. Selv har jeg aldri sett en fotballspiller med en spenst som Amang. I duell med Forren vinner han med sånn cirka en halvmeters høyde.

Bendik Bye fikk umiddelbar revansj for markeringssvikten (han må ta skylden for Moldes 2.mål) da han banket inn redusering til 1-2. Midtstopper Psyche spilte rolig og elegant i hele kampen. Han får en veldig trygghet med Dan Petter Ulvestad. Dessuten gjør han scoringen som sender KBK inn i garderoben med 2-2. For en psykisk boost. Tenk å gå fra 1-2 til 2-2 rett før pause. Publikum ropte «Hele stadion» rett før 2.omgang og det virket som alle trodde på seier.

Det virket som publikum nynnet på noe sånt som: Romsdalingene må ikke tro at dere kan stjele sykehus, fødeavdeling, noen jordmødre og kirurger her og der, uten at det merkes liksom! Så når 2.omgang startet var det som om alle på tribunen var kledd i bunad.Dette var et signal til Helse Møre og Romsdal. Nok er nok, tenkte nok de fleste, lenge før kamp.

Når Kalludra fulgte et tilbakespill i det 56.minutt, ble Moldes keeper litt arrogant – prøvde å drible og vips lå ballen i mål. Stadion eksploderte. Folk gråt, ja så ille var det. Jeg stod ved siden av Thorsen og han sa 2 minutter før scoringer: «Vinner vi denne kampen, vil det ta helt av».

Det tok av og det varte kampen ut, nei det varer kvelden ut, helga ut – og kanskje året ut. For nå får KBK bare innse, også Christian Michelsen; Laget er mye bedre enn for to år siden, det er ikke til å sammenligne. Laget er også ganske mye bedre enn i fjor, særlig er stallen bedre – og da tok vi 5.plass. Man kunne derfor siktet seg inn på topp 4. MEN – nå er både folket, spillerne og muligens klubben mentalt innstilt på at KBK kan bli seriemestre. Hovedtrener Michelsen ble kalt et geni da han satte inn en spiller som scoret, 3 minutter før slutt, i siste hjemmekamp. Faktum er at Michelsen kanskje har fortjent prisen «Årets trener» to år på rad. Når dette løpet fullføres, skal vi se at alle gode ting er tre. Selvsagt er det en vei å gå, men nå er løypa lagt.

Det er flere spillere som har fått mye velfortjent ros i dag. Det som overgår enkeltmannsprestasjoner er likevel KBKs fantastiske evne til å forstyrre motstanderen, være godt organisert og løpe som gale.

Hvis noen skal ta seg en sigar, gjør det i kveld. Selv om det kan komme forestillinger på samme nivå – dette var den første gedigne prestasjonen i KBKs historie. Fordi Molde er et særdeles godt fotball-lag. Nest best i landet, trur æ.

Kjøp inn flere sigarer - og noen timer i forkant: GRATULERER MED NASJONALDAGEN, vi sees i toget!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse