Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
16 mai 2019 20:17
Del på Facebook
Kristiansund hadde mye å juble for mot rivalen Molde torsdag. Kristiansunds Christophe Psyché takler Fredrik Aursnes.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Kristiansund hadde mye å juble for mot rivalen Molde torsdag. Kristiansunds Christophe Psyché takler Fredrik Aursnes.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde kollapset, Kristiansund vant etter kjempetabbe

Molde ledet 2-0 borte mot Kristiansund og så ut til å være på vei mot tre nye poeng. Så raknet serielederen fullstendig og tapte 3-2 i lokaloppgjøret.

Avgjørelsen kom ti minutter etter pause. En kjempetabbe av Molde-keeper Andreas Linde ga Liridon Kalludra muligheten til å trille inn den avgjørende scoringen etter et forrykende lokaloppgjør.

Ohi Omoijuanfo og et selvmål hadde gitt gjestene 2-0-ledelse, men Bendik Bye og Christophe Psyche utlignet før pause. Så kom altså avgjørelsen etter en stor keeperblemme.

Dette var Moldes andre tap for sesongen. Romsdalingene står nå med 19 poeng. Kristiansund har på sin side 16 etter sin fjerde strake seier i Eliteserien.

Ellevill førsteomgang

Molde-trener Erling Moe overrasket med å benke sin største stjerne Magnus Wolff Eikrem i torsdagens kamp.

Hans lag skulle likevel ikke bruke lang tid på å ryste rivalen på bortebane. Seks minutter var spilt da Erling Knudtzon fosset framover og ga ballen til Fredrik Aursnes. Han la inn i feltet, og på bakre stolpe banket Ohi ballen i nettaket.

Hjemmelaget forsøkte å svare, og fem minutter etter Moldes ledermål var de nær scoring. Flamur Kastrati ble spilt gjennom, og fra god posisjon fikk han avsluttet godt. Gjestenes keeper var med på notene og reddet.

Også Torgil Gjertsen testet skuddfoten for hjemmelaget, men avslutningen ble blokkert.

Så smalt det fra Molde igjen. Et frispark ble slått inn på bakre stolpe, og en klønete Bendik Bye satte ballen i eget mål i duell med Ohi. Dermed sto Kristiansund overfor en enorm oppgave.

Bye brukte imidlertid ikke lang tid på å reparere skaden. Omtrent rett fra avspark fosset hjemmelaget i angrep. Ballen endte hos Bye, som banket inn reduseringen via Vegard Forren.

Og sju minutter etter var lagene likt. Et frispark ble slått inn i feltet, Christophe Psyche stakk ut foten og ballen gikk ned i det høyre hjørnet.

Like etter kunne Molde vært tilbake i føringen. Forren headet på en corner, men Kristiansund-keeper Sean McDermott avverget.

Kjempetabbe

Førsteomgang var forrykende, og den andre omgangen startet også med et smell. Bare et drøyt minutt ut i omgangen var hjemmelaget nær ved å fullføre snuoperasjonen. Kastrati kom til avslutning i feltet, men Martin Bjørnbak fikk blokkert på streken.

Målet kom cirka ti minutter etterpå. Molde-keeper Andreas Linde forsøkte å drible som bakerst mann. Liridon Kalludra leste keeperen og pirket inn 3-2. Dermed var snuoperasjonen et faktum.

20 minutter før slutt fikk Thomas Amang muligheten til å punktere kampen mot klubben han er på utlån fra. Kristiansund-spissen ble spilt gjennom, men fra fin posisjon skjøt han i nettveggen.

To minutter senere var samme mann på farten, men en glimrende Forren-takling forhindret en stor sjanse.

Så var det gjestenes tur til å få en stor sjanse. Innbytter Eikrem fant Ohi, men spissen klarte ikke overliste McDermott.

Gjestene fortsatte å presse på. Bjørnbak fikk en eventyrlig mulighet til å redde poeng, men klarte ikke sette headingen fra kjempehold i mål. Så var det Ruben Gabrielsens tur til å prøve seg, men heller ikke han klarte å score.

Dermed endte det med en overraskende Kristiansund-seier dagen før nasjonaldagen.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse