Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
17 juni 2019 09:57
Del på Facebook
Cruiseskipet «Black Watch». Foto: Fred. Olsen Cruises
Cruiseskipet «Black Watch». Foto: Fred. Olsen Cruises
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 17. juni får Kristiansund besøk av cruiseskipet «Black Watch» fra Fred. Olsen Cruises med tett under 800 passasjerer om bord. Skipet skal være på plass på Storkaia rundt klokken 12.30, og bli liggende frem til klokken 19.00. 

Det er to år siden Black Watch sist anløpte nordmørsbyen. Rederiet er norskeid med cruise ut fra England. Skipet har derfor i hovedsak britiske passasjerer om bord når det anløper Kristiansund, som siste havn før returen til Liverpool. Tema for turen er polarsirkelen og midnattssol, og skipet har vært innom blant annet Nordkapp, Tromsø, Lofoten og Trondheim på det 13 netter lange cruiset langs med norskekysten. 

I turbeskrivelsen frister cruiseoperatøren med den fantastiske havna spredt over fire øyer, og den bemerkelsesverdige arkitekturen på Innlandet.  

– Fred. Olsen tilbyr klassiske cruise, og på denne avgangen er det kun tillatt for voksne passasjerer. Av utfluktstilbud er det Atlanterhavsveien i kombinasjon med Kvernes stavkirke eller Håholmen som er mest populært. I tillegg er det en gruppe som skal på guidet havnesightseeing med vandring i gamlebyen på Innlandet, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund & Nordmøre Havn.

Vertskapsrollen viktig
For de som ikke deltar på arrangerte utflukter, så stiller Visit Nordvest og havnevesenet med hver sin ressurs som tilbyr turistinformasjon om bord skipet de første to timene etter ankomst.

annonse

– Det er en veldig kjekk tjeneste å kunne tilby, og noe som blir satt pris på av både passasjerer og mannskap. Selv om skipet har fått informasjon på forhånd om hva en kan se og oppleve under oppholdet, er det mange som vil at vi peker på et kart og forklarer hvor de ulike tingene befinner seg, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

– Et godt og velfungerende vertskap er viktig, og tiltak som dette bidrar til mer fornøyde gjester, noe som vi håper blir lagt merke til i evalueringene som rederiene gjør. Vertskapsrollen utøves i alle ledd, og selv om det er mange lokalt og regionalt som bidrar godt allerede, så kan Kristiansund som cruisedestinasjon bli enda flinkere til å legge til rette for gode opplevelser for turistene. Her kan vi alle bidra, sier Indergaard.

Black Watch er 205 m lang og 28 613 bruttotonn. Det ble bygget i 1972, ombygget i 2009 og renovert i 2016. Skipet har i dag 423 lugarer og kapasitet til 804 gjester og et mannskap på 330 personer.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Rolf Erik Pedersen 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Terje SundsbøTror vi må forholde oss til realiteten at Møreaksen, og Tautratunellen vil bli alt for dyr å bruke.Må nok ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte