Annonse
Annonse
Cruiseskipet «Black Watch». Foto: Fred. Olsen Cruises
Cruiseskipet «Black Watch». Foto: Fred. Olsen Cruises

Mandag 17. juni får Kristiansund besøk av cruiseskipet «Black Watch» fra Fred. Olsen Cruises med tett under 800 passasjerer om bord. Skipet skal være på plass på Storkaia rundt klokken 12.30, og bli liggende frem til klokken 19.00. 

Det er to år siden Black Watch sist anløpte nordmørsbyen. Rederiet er norskeid med cruise ut fra England. Skipet har derfor i hovedsak britiske passasjerer om bord når det anløper Kristiansund, som siste havn før returen til Liverpool. Tema for turen er polarsirkelen og midnattssol, og skipet har vært innom blant annet Nordkapp, Tromsø, Lofoten og Trondheim på det 13 netter lange cruiset langs med norskekysten. 

I turbeskrivelsen frister cruiseoperatøren med den fantastiske havna spredt over fire øyer, og den bemerkelsesverdige arkitekturen på Innlandet.  

– Fred. Olsen tilbyr klassiske cruise, og på denne avgangen er det kun tillatt for voksne passasjerer. Av utfluktstilbud er det Atlanterhavsveien i kombinasjon med Kvernes stavkirke eller Håholmen som er mest populært. I tillegg er det en gruppe som skal på guidet havnesightseeing med vandring i gamlebyen på Innlandet, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund & Nordmøre Havn.

Vertskapsrollen viktig
For de som ikke deltar på arrangerte utflukter, så stiller Visit Nordvest og havnevesenet med hver sin ressurs som tilbyr turistinformasjon om bord skipet de første to timene etter ankomst.

– Det er en veldig kjekk tjeneste å kunne tilby, og noe som blir satt pris på av både passasjerer og mannskap. Selv om skipet har fått informasjon på forhånd om hva en kan se og oppleve under oppholdet, er det mange som vil at vi peker på et kart og forklarer hvor de ulike tingene befinner seg, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

– Et godt og velfungerende vertskap er viktig, og tiltak som dette bidrar til mer fornøyde gjester, noe som vi håper blir lagt merke til i evalueringene som rederiene gjør. Vertskapsrollen utøves i alle ledd, og selv om det er mange lokalt og regionalt som bidrar godt allerede, så kan Kristiansund som cruisedestinasjon bli enda flinkere til å legge til rette for gode opplevelser for turistene. Her kan vi alle bidra, sier Indergaard.

Black Watch er 205 m lang og 28 613 bruttotonn. Det ble bygget i 1972, ombygget i 2009 og renovert i 2016. Skipet har i dag 423 lugarer og kapasitet til 804 gjester og et mannskap på 330 personer.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte