Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 august 2019 15:45
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

tdca491f 1Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har fått sin forsvarssjef i Harry Maguire. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Harry Maguire er klar for Manchester United. 26-åringen blir angivelig tidenes dyreste forsvarsspiller med en prislapp på snaut 900 millioner kroner.

Tidligere var det nederlandske Virgil van Dijk som var tidenes dyreste forsvarsspiller, ettersom han gikk fra Southampton til Liverpool for 75 millioner pund i januar i fjor.

Nå må han se seg slått av en annen midtstopper, nemlig Maguire. Ifølge britiske medier går engelskmannen fra Leicester til Manchester United med en prislapp på 80 millioner pund (866 millioner kroner). Avtalen strekker seg over seks år, opplyser United på sitt nettsted.

Bauta
26-åringen gikk gjennom den medisinske testen i Manchester i helgen, og mandag ettermiddag kunngjorde Ole Gunnar Solskjærs klubb at overgangen er i boks.

– Jeg er henrykt over å ha signert for denne store klubben. Jeg har nytt tiden min i Leicester, og jeg ønsker å takke alle i klubben og fansen for deres fantastiske støtte gjennom de to siste sesongen. Samtidig så er det slik at når Manchester United banker på døren, så er det en utrolig mulighet, sier Maguire.

I løpet av de seneste sesongene er det blitt tydelig at en klar lederskikkelse i midtforsvaret er blant Uniteds mest sentrale mangler. Derfor var klubben villig til å bla opp et rekordbeløp for å hente Maguire til Old Trafford.

– Harry er en av de beste midtstopperne i fotballen i dag, og jeg er storfornøyd med at vi har sikret oss signaturen hans. Han leser spillet bra og har en sterk tilstedeværelse på banen, sier Solskjær og legger til at han tror Maguire vil passe inn i spillergruppen, både på og utenfor banen.

Imponerte i VM
Maguire startet karrieren i Sheffield United, før han i 2014 gikk til Hull. Der spilte han med Omar Elabdellaoui, Adama Diomande og Markus Henriksen. Siden 2017 har engelskmannen med 20 landskamper spilt for Leicester, der han har spilt 69 Premier League-kamper.

Han spilte i tillegg et meget godt VM for England i Russland i fjor og scoret blant annet i kvartfinalen mot Sverige.

Maguire blir Uniteds tredje kjøp i sommer, etter vingen Daniel James og høyrebacken Aaron Wan-Bissaka. De rødkledde fra Manchester sesongåpner hjemme mot Chelsea kommende søndag.

Harry Maguire, her i aksjon for England under fotball-VM i 2018, er klar for Manchester United. Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix

Fakta: Dette er verdens dyreste forsvarsspillere

  • 866 millioner kroner: Harry Maguire, solgt fra Leicester til Manchester United i august 2019.
  • 812 millioner: Virgil van Dijk, solgt fra Southampton til Liverpool i januar 2018.
  • 736 millioner: Lucas Hernández, solgt fra Atlético Madrid til Bayern München i juli 2019
  • 731 millioner: Matthijs de Ligt, solgt fra Ajax til Juventus i juli 2019 (summen kan øke til 834 millioner)
  • 617 millioner: Aymeric Laporte, solgt fra Athletic Bilbao til Manchester City i januar 2018

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 14 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte