Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
19 august 2019 14:03
Del på Facebook
Morten Abel og resten av The September When på vei inn på rød løper til Idrettsgallaen 2019 i Stavanger, som er vertsby for Idrettsgallaen for første gang. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Morten Abel og resten av The September When på vei inn på rød løper til Idrettsgallaen 2019 i Stavanger, som er vertsby for Idrettsgallaen for første gang. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag blir en stor dag i Kristiansund. Det er historieskriving og en hendelse at The September When er tilbake igjen. I år er det tretti år siden den første plata kom ut, og ti år siden sist bandet var på veien – og lørdag kommer de på Byfesten i Kristiansund, det skriver Kulturfabrikken i en pressemelding.

Det er bare å glede seg. The September When, med Morten Abel i spissen, er ett av sin generasjons mest definerende norske band. Bandet står bak en imponerende rekke udødelige hits. Med slipp av klassiske album som «Huggermugger», «One Eye Open» og «Mother I’ve Been Kissed», satte The September When en ny standard for norsk rock, og ga oss låter som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I Trust You», for å nevne noen.

Musikken har vist seg å tåle tidens tann bemerkelsesverdig bra, og det er rett og slett en sann fryd å gjenoppdage den knallsterke låtkatalogen. Tre av fem album gikk inn som #1 på VG-lista, og bandet ble kåret til Årets Spellemann i 1993.

Etter å ha blitt oppløst i 1996, gjenforentes de først i 2008 på en konsert foran 20 000 mennesker i Stavanger sentrum. Deretter fulgte albumet «Juda Kiss» i 2009. I 2013 mistet de Morten Mølster, det gode mennesket fra Våland. Å plukke opp hansken etter Mølster er ingen enkel oppgave. Det er rett og slett en jobb for to.

Bandet har plukket musikanter som til sammen kan videreføre den musikalske nysgjerrigheten som Morten sto for, og samtidig ta med noe av seg sjøl inn i det laget av individualister som The September When alltid har vært.

Det er en stor glede å ha et av Norgeshistoriens største band tilbake i toppform

Loveshack er ifølge Ole I’Dole Norges svar på KISS. Bandet feiret i fjor 20 år! De har spilt over 1500 jobber for flere hundre tusen mennesker. Loveshacks evne til å angripe hver konsert som om «at dette er den beste konserten vi noensinne skal gjøre» har ført til at de har blitt publikumsyndlinger.

For ingen oppsummerer det utrolige 80-tallet som dem! Loveshack har spredt sitt glade festbudskap siden 1997 og utallige gamle og fans har gått syngende glade hjem fra konsert med dem. Det er en grunn til at vi booker de tilbake til Byfesten 2019 på lørdag.

Det er fra før kjent at Andrew Strong, Christel Alsos, Kristian Raanes, Øyvind Weiseth, Clint Nilsson & the Mandela effect, RAMP, Roffy’s Hule og ikke minst brannbamsen Bjørnis også er er klare til byfest i Kristiansund.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 14 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse