fbpx
Annonse
Annonse
Morten Abel og resten av The September When på vei inn på rød løper til Idrettsgallaen 2019 i Stavanger, som er vertsby for Idrettsgallaen for første gang. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Morten Abel og resten av The September When på vei inn på rød løper til Idrettsgallaen 2019 i Stavanger, som er vertsby for Idrettsgallaen for første gang. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Lørdag blir en stor dag i Kristiansund. Det er historieskriving og en hendelse at The September When er tilbake igjen. I år er det tretti år siden den første plata kom ut, og ti år siden sist bandet var på veien – og lørdag kommer de på Byfesten i Kristiansund, det skriver Kulturfabrikken i en pressemelding.

Det er bare å glede seg. The September When, med Morten Abel i spissen, er ett av sin generasjons mest definerende norske band. Bandet står bak en imponerende rekke udødelige hits. Med slipp av klassiske album som «Huggermugger», «One Eye Open» og «Mother I’ve Been Kissed», satte The September When en ny standard for norsk rock, og ga oss låter som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I Trust You», for å nevne noen.

Musikken har vist seg å tåle tidens tann bemerkelsesverdig bra, og det er rett og slett en sann fryd å gjenoppdage den knallsterke låtkatalogen. Tre av fem album gikk inn som #1 på VG-lista, og bandet ble kåret til Årets Spellemann i 1993.

Etter å ha blitt oppløst i 1996, gjenforentes de først i 2008 på en konsert foran 20 000 mennesker i Stavanger sentrum. Deretter fulgte albumet «Juda Kiss» i 2009. I 2013 mistet de Morten Mølster, det gode mennesket fra Våland. Å plukke opp hansken etter Mølster er ingen enkel oppgave. Det er rett og slett en jobb for to.

Bandet har plukket musikanter som til sammen kan videreføre den musikalske nysgjerrigheten som Morten sto for, og samtidig ta med noe av seg sjøl inn i det laget av individualister som The September When alltid har vært.

Det er en stor glede å ha et av Norgeshistoriens største band tilbake i toppform

Loveshack er ifølge Ole I’Dole Norges svar på KISS. Bandet feiret i fjor 20 år! De har spilt over 1500 jobber for flere hundre tusen mennesker. Loveshacks evne til å angripe hver konsert som om «at dette er den beste konserten vi noensinne skal gjøre» har ført til at de har blitt publikumsyndlinger.

For ingen oppsummerer det utrolige 80-tallet som dem! Loveshack har spredt sitt glade festbudskap siden 1997 og utallige gamle og fans har gått syngende glade hjem fra konsert med dem. Det er en grunn til at vi booker de tilbake til Byfesten 2019 på lørdag.

Det er fra før kjent at Andrew Strong, Christel Alsos, Kristian Raanes, Øyvind Weiseth, Clint Nilsson & the Mandela effect, RAMP, Roffy’s Hule og ikke minst brannbamsen Bjørnis også er er klare til byfest i Kristiansund.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte