Annonse
Annonse
Frida Karlsson var illsint etter at hun fikk trøbbel med rulleskiene og kjørte ut under fredagens konkurranse i Aure. Her er hun avbildet med sin mor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Frida Karlsson var illsint etter at hun fikk trøbbel med rulleskiene og kjørte ut under fredagens konkurranse i Aure. Her er hun avbildet med sin mor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Det svenske stjerneskuddet Frida Karlsson var en av flere som måtte bryte fredagens løp i Toppidrettsveka på grunn av feil med rulleskiene.

Karlsson, som lå godt an tidlig på 25-kilometeren, kjørte i et gjerde. Hun var forbannet på arrangøren etter å ha måttet bryte løpet.

– Jeg ble forbannet. Jeg kjente tidlig at noe var feil, men jeg fortsatte å gå. Plutselig slapp det reelt. Da kjørte jeg ut og falt inn i gjerdet. Jeg reiste meg opp, men det var for farlig å fortsette, sa Karlsson til VG.

Også den russiske langrennsstjernen Aleksandr Bolsjunov falt under fredags løp. Overfor VG anslår Niklas Dyrhaug at Bolsjunov hadde en hastighet på 50–60 kilometer i timen da han gikk i bakken.

– Det kunne vært karrieretruende, mente Dyrhaug.

Produksjonsfeil

I Toppidrettsveka får alle løperne utdelt rulleski av arrangøren, slik at de skal konkurrere på mest mulig like vilkår.

Det er Swix som er leverandør av ski til konkurransene, og sponsorsjef Bjørnar Myhren i selskapet legger seg flat i et intervju med NRK.

– Gummien løsnet ut fra felgen (på Karlssons ski), så det er helt sikkert en produksjonsfeil. Det har skjedd på et par gutteski også, og det er trist å høre. Det er umulig for oss å kontrollere, for det er en underleverandør av oss som lager disse. Dette er bare å beklage, og det er forståelig at hun er forbannet, sier Myhren.

– Alvorlig

Det er også kommet meldinger om at flere utøvere måtte bryte fredagens løp på grunn av defekte ski. Arrangementssjef Harald Fladseth sier han ser alvorlig på saken.

– Vi vet at flere utøvere har hatt store problemer med rulleskiene. Vi vet ikke hvor mange det er, men det er noen som har brutt konkurransen. Vi ser svært alvorlig på det. Framfor alt med tanke på løpernes sikkerhet, sier Fladseth til VG.

Etter glippen valgte arrangøren å annullere resultatene fra fredagens etapper. Dermed fikk ingen løpere poeng i sammendraget, men de løperne som fikk pengepremier for sine resultater, får beholde disse.

Bjornsen-triumf

Selve konkurransen for kvinnenes del ble vunnet av amerikaneren Sadie Bjornsen. Hun bestemte seg så sent som fredag morgen for å delta på 25-kilometeren, og den beslutningen traff hun bra med.

Bjornsen vant løpet i Aure med 4,7 sekunders margin til toeren, Anna Comerella fra Italia. Marte Skaanes gikk inn til en sterk 3.-plass, 16,7 sekunder bak Bjornsen.

De neste fire plassene ble også fylt opp av norske løpere: Astrid Stav ble nummer fire foran Johanne Hauge Harviken, Kathrine Harsem og Alise Einmo.

Ny russisk seier

Blant herrene ble det russisk seier for annen etappe på rad. Og for annen etappe på rad ble Didrik Tønseth beste nordmann.

Aleksej Tsjervotkin vant 5,1 sekunder foran Dario Cologna, mens Tønseth ble nummer tre. Trønderen havnet 7,8 sekunder bak den russiske vinneren.

Det ble 4.-plass til Thomas Bucher-Johannessen og 5.-plass til Erland Kvisle.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte