Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 september 2019 08:45
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær på onsdagens pressekonferanse før Manchester Uniteds europaligaåpning mot Astana. Foto: Martin Rickett, PA via AP / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær på onsdagens pressekonferanse før Manchester Uniteds europaligaåpning mot Astana. Foto: Martin Rickett, PA via AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær tar fatt på første utfordring som Manchester United-manager i Europaligaen når Astana gjester Old Trafford torsdag.

United-manager Ole Gunnar Solskjær er mest kjent for sitt vinnermål i Champions League-finalen i 1999, men han har også gode erfaringer i Europaligaen.

I fjor var Solskjær nær ved å lede Molde inn i fjorårets Europaliga, men moldenserne røk for Zenit St. Petersburg i siste kvalifiseringsrunde før nordmannen overtok som United-manager. I 2015 slo Molde Ajax ut av turneringen.

– Jeg likte det veldig. Vi vant gruppen med Molde da, og vi var nær mot Zenit i fjor. Man møter andre typer lag, andre typer kulturer, så det blir en ny opplevelse for oss å møte Astana. Men det er også en erfaring for dem (Astana, journ.anm.), svarer Solskjær på spørsmål om hva han tar med seg av erfaring inn i sesongens turnering.

Ungguttene får sjansen, Rashford hylles

På onsdagens pressekonferanse avslørte Solskjær at blant andre Mason Greenwood (17) vil starte kampen mot Astana. United-manageren er tydelig på at ungguttene vil få sjanser i europaligaen.

– Bruker man dem ikke, vet man ikke hva man har. Som trener må man gi dem en sjanse. Spesielt angrepsspillere, de vil vinne kamper for deg, sier Solskjær, som legger til at laguttakene i turneringen vil avhenge av tidligere kamper, skader og kommende kamper.

Én av dem som også får sjansen fra start er Axel Tuanzebe (21), som var med Solskjær på onsdagens pressekonferanse. Den unge forsvarsspilleren sier at Marcus Rashford (21), som scoret to mål i sin debut for United i Europaligaen i 2016, er en stor inspirasjon for ham og de unge i klubben.

annonse

– Jeg husker da Marcus fikk gjennombruddet at alle virkelig tenkte at det var mulig for oss å få en sjanse. Det året var en stor inspirasjon for oss unge. Det var utrolig det han gjorde, og han fortsetter å vokse og gir positiv energi til de unge nå, sier Tuanzebe.

Også Solskjær hyller Rashfords påvirkning på de unge spillerne i United.

– Han er et eksempel for dem. Han er en fantastisk profesjonell. Han prøver å utvikle seg hver eneste dag. Det er sånn en United-spiller skal være, sier Solskjær om spissen sin.

Frykter kunstgress

Ved siden av Astana, møter Manchester United AZ Alkmaar og Partizan Beograd i europaligaens gruppe L. Solskjær trekker fram én viktig faktor for å nå langt i turneringen.

– Spesielt i denne gruppen, med to bortekamper på kunstgress, tror jeg hjemmekampene blir viktige for oss, sier den norske United-manageren.

For første gang siden United vant Europa League i 2017 er klubben med i turneringen. Solskjær ser på turneringen som et springbrett inn i Champions League.

– Vi vil nå dit. Det er der vi vil være. Vinner vi, er vi i mesterligaen, sier han.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg ser du viser til at Oslofjordtunnelen stenges ofte pga. hendelser i tunnelen. Det er ikke rart – men den ...
Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 4 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 5 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 6 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte