Annonse
Annonse
Ap-leder Jonas Gahr Støre anklaget regjeringen for ikke klarer å møte dagens utfordringer under trontaledebatten i Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre anklaget regjeringen for ikke klarer å møte dagens utfordringer under trontaledebatten i Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rødgrønne partier har kapret makten i store deler av landet etter valget. Den skal brukes for alt den er verdt mot regjeringens politikk, varsler Ap-lederen.

– Høstens valg var et tydelig nei til mer høyrepolitikk, proklamerte Jonas Gahr Støre, da han innledet den to dager lange trontaledebatten på Stortinget torsdag.

Han fastslo at selv om valget også var en skuffelse for Arbeiderpartiet isolert sett, har partiet sammen med sine rødgrønne venner skjøvet de borgerlige fra makten i svært mange av landets kommuner og fylker.

Motvekt

Den makten skal brukes til å være en tydelig lokal og regional motvekt mot «usosial politikk» fra regjeringen, varslet Støre.

Støre viste til Ap-høvdingen Einar Gerhardsen, hvis liv har blitt vist som dokumentarseiere på NRK nå i høst.

– Han viste handlekraft i møte med store utfordringer, sa Støre, og anklaget regjeringen for ikke å gjøre det samme i møte med nåtidens utfordringer, verken når det gjelder klima, økende forskjeller eller for å hindre økende polarisering i samfunnet.

– I stedet for å bygge sterkere fellesskap, øker polariseringen mellom grupper, ofte heiet fram av politikere, også av medlemmer i regjeringen, sa Støre.

Beskyldt for vingling

Høyres Trond Helleland og Frps Bård Hoksrud gikk til angrep på Støre og hevdet Ap ikke lenger kan anses som et troverdig styringsparti.

De pekte på at Ap har forlatt politiforliket de tidligere var en del av, og anklaget partiet for å vingle om beredskapssenter og i olje- og gasspolitikken.

– Dette betyr at når Ap går inn for reformer og stemmer for noe Stortinget, så er det med en tidsfrist. De ser på hva Sp, Rødt og MDG mener, og snur på flisa. Jeg synes ikke det virker som et troverdig styringsparti. Det var vel ikke sånn Gerhardsen opererte, at han kikket rundt og så hvordan andre partier la opp politikken, og så snudde kappen etter vinden, harselerte Helleland.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte