fbpx
Annonse
Annonse
Boye Ullmann er aktiv tillitsvalgt i Fellesforbundet og har delegat på landsmøtet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Boye Ullmann er aktiv tillitsvalgt i Fellesforbundet og har delegat på landsmøtet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boye Ullmann i Fellesforbundet har god tro på flertall i forbundet for utmelding fra EØS-avtalen. Flere i forbundet ønsker en slik avstemning om utmelding.

I så fall kan det gå mot et drama når Fellesforbundet, LOs største forbund i privat sektor, avholder landsmøte 11.–16. oktober, skriver VG.

– For fire år siden var det noen få stemmer som skilte. Siden har Transportarbeiderforbundet blitt medlem av forbundet og et stort flertall av deres delegater er EØS-motstandere, sier Ullmann, som er aktiv tillitsvalgt også i Fellesforbundet. Han er også faglig leder i Nei til EU.

I juni ble det klart at et flertall i Fellesforbundets styre var for et kompromissforslag om en utredning av avtalen. Nå ønsker både Atle Tranøy i LO-organiserte Aker og leder Vidar Schei i Fellesforbundet i Fredrikstad en avstemning om både utredning og utmelding.

Dersom Fellesforbundet sier nei til EØS, kan det bli nei til EØS på LO-kongressen våren 2021. I så fall kan Ap få store problemer før stortingsvalget høsten 2021. Ap-leder Jonas Gahr Støre står på sitt.

– EØS-avtalen er helt avgjørende for norske arbeidsplasser og norsk industri. Derfor er det ikke aktuelt for Ap å sende signal om at vi svekker den ved å lete etter alternativer. Erfaringen fra Brexit viser med all tydelighet prisen ved stor usikkerhet, ikke minst for investeringer og arbeidsplasser i industrien, sier han.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte