Annonse
Annonse
Terje Holm
Artikkel
10 oktober 2019 14:35
Anført av Ann-Kristin Sørvik ble Kvernes stavkirke satt på det nasjonale kulturkartet gjennom Fortidsminneforeningens 175 års jubileum i 2019.  (Foto: Terje Holm)
Anført av Ann-Kristin Sørvik ble Kvernes stavkirke satt på det nasjonale kulturkartet gjennom Fortidsminneforeningens 175 års jubileum i 2019.  (Foto: Terje Holm)
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2019 har Fortidsminneforeningen i Norge feiret 175 årsjubileum. Anført av en engasjert driftsleder ved Kvernes stavkirke, Ann-Kristin Sørvik, har det blitt lagt mange arrangementer til stavkirken og kulturområdet ved Kvernes. Her har det vært besøk av Henning Sommerro, Anders Larsen, Simen Bjørgen, Jarle Sanden, Knut Ødegård, Øyvind Rangøy, Simen Kjærsdalen m.fl.

Høydepunktet var jubileumshelgen 24.-25. august med fremføringen av et flott utespel som fortalte historien om redningsaksjonen i 1894 for å få bevart Kvernes stavkirke. Spelet var skrevet av Stig Øiestad og fremført med lokale aktører i rollene. De gjorde en flott innsats. Oluf Herlofsen spilte rollen til sin oldefar, Herlof Herlofsen, som var sentral i bergingsprosessen.

Jubileumshelgen samlet mye folk med bl.a. representanter fra Fortidsminneforeningens landsstyre, biskop og andre inviterte gjester. Jubileumsåret ble avsluttet med en stemningsfull konsert i Kvernes stavkirke med Nidaros pilgrimskoret Schola Sanctae Sunnivae, ledet av Anne Kleivset.

 Vi vil rette en stor takk til Ann-Kristin Sørvik som har stått i spissen for alle disse flotte arrangementene. De har virkelig satt Kvernes stavkirke og kulturområdet på det regionale og nasjonale kulturkartet.

Anført av Ann-Kristin Sørvik ble Kvernes stavkirke satt på det nasjonale kulturkartet gjennom Fortidsminneforeningens 175 års jubileum i 2019.  (Foto: Terje Holm)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Vidar Hölm 18 minutter siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Vidar Hölm 51 minutter siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
70% av befolkningen i Kristiansund driter i hvilket fylke de tilhører og flertallet av de som har en mening stortrives ...
@Terje G. FinnøyFor flertallet av de som krysser Romsdalsfjorden er Møreaksen raskest. Det er kun 25% av de som krysser Romsdalsfjorden som ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
@Terje SundsbøOg her vrir og vender du igjen.Romsdalsaksen er kortest, flatest og mest fremtidsrettet som trase mellom Ålesund og Bergsøy.SVV og ...
@Terje G. FinnøyTrafikktellingene viser at kun 40% av de som krysser Romsdalsfjorden passerer Røbekk. Tilhengerne av Romsdalsaksen omgår fakta. For Romsdalsaksen vil ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
Her oppsummerer Jørn Inge på rekke og rad vesentlig punkt der SVV svikter oppgaven sin og ikke minst befolkningen i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte