fbpx
Annonse
Annonse
Anført av Ann-Kristin Sørvik ble Kvernes stavkirke satt på det nasjonale kulturkartet gjennom Fortidsminneforeningens 175 års jubileum i 2019.  (Foto: Terje Holm)
Anført av Ann-Kristin Sørvik ble Kvernes stavkirke satt på det nasjonale kulturkartet gjennom Fortidsminneforeningens 175 års jubileum i 2019.  (Foto: Terje Holm)

I 2019 har Fortidsminneforeningen i Norge feiret 175 årsjubileum. Anført av en engasjert driftsleder ved Kvernes stavkirke, Ann-Kristin Sørvik, har det blitt lagt mange arrangementer til stavkirken og kulturområdet ved Kvernes. Her har det vært besøk av Henning Sommerro, Anders Larsen, Simen Bjørgen, Jarle Sanden, Knut Ødegård, Øyvind Rangøy, Simen Kjærsdalen m.fl.

Høydepunktet var jubileumshelgen 24.-25. august med fremføringen av et flott utespel som fortalte historien om redningsaksjonen i 1894 for å få bevart Kvernes stavkirke. Spelet var skrevet av Stig Øiestad og fremført med lokale aktører i rollene. De gjorde en flott innsats. Oluf Herlofsen spilte rollen til sin oldefar, Herlof Herlofsen, som var sentral i bergingsprosessen.

Jubileumshelgen samlet mye folk med bl.a. representanter fra Fortidsminneforeningens landsstyre, biskop og andre inviterte gjester. Jubileumsåret ble avsluttet med en stemningsfull konsert i Kvernes stavkirke med Nidaros pilgrimskoret Schola Sanctae Sunnivae, ledet av Anne Kleivset.

 Vi vil rette en stor takk til Ann-Kristin Sørvik som har stått i spissen for alle disse flotte arrangementene. De har virkelig satt Kvernes stavkirke og kulturområdet på det regionale og nasjonale kulturkartet.

Anført av Ann-Kristin Sørvik ble Kvernes stavkirke satt på det nasjonale kulturkartet gjennom Fortidsminneforeningens 175 års jubileum i 2019.  (Foto: Terje Holm)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte