Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 oktober 2019 05:39
Del på Facebook
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 18. oktober.

EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale

EUs stats- og regjeringssjefer stiller seg bak brexitavtalen som ble klar bare timer før toppmøtet. Nå er det opp til det britiske Parlamentet å si ja.

Statsminister Leo Varadkar i Irland stiller seg positiv til avtalen. Også de øvrige stats- og regjeringssjefene var positive. Etter et par timers diskusjon sluttet de seg til avtalen.

Nye voldsomme demonstrasjoner i Barcelona

For fjerde kveld og natt på rad barrikaderte demonstranter gater i Barcelona med brennende søppelkasser og møbler torsdag kveld og ut over natten. Politiet svarte med å avfyre gummikuler.

Protestene startet da ni katalanske politikere som ønsker løsrivelse fra Spania, denne uken ble dømt til lange fengselsstraffer.

Svakeste vekst i Kina på 27 år

Kinas økonomi vokste 6 prosent i tredje kvartal, 0,2 prosentpoeng svakere enn andre kvartal og den svakeste siden 1992. I 2018 vokste Kinas økonomi med 6,6 prosent.

Tidligere denne uken kunngjorde Kina tall som viser at landets handel med USA fortsetter å falle som følge av handelskonflikten mellom dem.

Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen

Alfred Bjørlo, den av Norges to Venstre-ordførere med flest velgere bak seg, er nominert til å gå inn i partiledelsen. Bjørlos muligheter kan minske sjansen for Sveinung Rotevatn, som er fra samme bygd, skriver Klassekampen.

Venstre skal velge ny ledertrio på landsmøtet i april, og fristen for å nominere kandidater til valgkomiteen utløper førstkommende søndag.

Oljelønningene er på vei opp igjen

Etter at nedturen er over for de fleste i oljenæringen, stiger lønningene igjen. Flere topper i bransjen uttrykker bekymring for at oljeselskaper og leverandører skal komme tilbake til en situasjon der priser og lønninger løper løpsk igjen.

– Hvis det er noe vi ikke trenger nå, er det en lønnsutvikling som ikke er bærekraftig, sier bransjesjef Runar Rugtvedt for olje og gass i NHO-foreningen Norsk Industrier.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse