Annonse
Annonse
Vidar Holm flankert av tre representanter fra Bunadsgeriljaen, fra venstre: Madeleine Johnsen, Anne Marie Wærstad, Vidar Holm og Johanna Farran. Foto: Steinar Melby
Vidar Holm flankert av tre representanter fra Bunadsgeriljaen, fra venstre: Madeleine Johnsen, Anne Marie Wærstad, Vidar Holm og Johanna Farran. Foto: Steinar Melby

Vidar Holm besøkte i går Bunadsgeriljaen og overrakte dem to gaver som et symbol på å støtte Bunadsgeriljaens viktige motstandskamp. 

Den ene gaven var Brattvær Sanitetsforenings 100 års-jubileumsbok og det andre var det berømte ryggmerket med egentegnet Bunadsgeriljaemblem, som Vidar hekta på MC-jakka og gikk i 1.mai-tog sammen med Bunadsgeriljaen i Trondheim. Bildet havnet både i nasjonale media som Nationen og i Klassekampen i ulike reportasjer.

Emblemet er innrammet sammen med reportasjen i Klassekampen.

Ideen til reklamestuntet for Bunadsgeriljaen fikk Vidar i badekaret natt til 1. mai. – Av værmessige årsaker ble en MC-tur avlyst og jeg satte meg ned og tegnet emblemet. Jeg måtte først gjøre noen google-søk og prøvetegnet storken på en konvolutt før det havnet på ei T-skjorte. Deretter ble MC-jakka prydet med emblemet, festet med sikkerhetsnåler,  og jeg deltok i 1. mai-toget utpå dagen, sier Vidar Holm.

– NKS, Norske Kvinners sanitetsforenings lokallag på Smøla, blant annet Brattvær Sanitetsforening, greide i sin tid å etablere egen fødestue på Smøla. Jeg ser med bekymring på at alt som tidligere er blitt bygget opp via frivillig arbeid nå bare smuldrer bort. Derfor er den andre gaven en sterk påminnelse om verdien av frivillig arbeid i lokalsamfunnet, sier Holm.

Og frivillig arbeid er en verdi de tre representantene fra Bunadsgeriljaen kjenner verdien til. Anne Marie Wærstad, en av våre mest prominente dugnadsmennesker i lokalsamfunnet og Bunadsgeriljaens leder for arbeidsgruppa HK DAG, sammen med flere frivillige, sørger for at Bunadsgeriljaens hovedkontor er åpen flere dager i uken. Anne Marie ønsker nye og flere frivillige hjertelig velkommen til å gjøre en innsats for Bunadsgeriljaen og organisasjonens utrettelige kamp for kvinners fødetilbud og nærhet til øvrige helsetjenester.

Stikker du innom Bunadsgeriljaen kan du som Vidar Holm og undertegnede gjorde i går, bli bedt på kaffe og interessante samtaler med stedlige samfunnsengasjerte mennesker om alt fra både nåværende og historiske helsetilbud, lokal- og rikspolitikk, utenrikspolitikk og kanskje ett av Vidar Holms favoritt-temaer - Nordmøre til Trøndelag. Ikke sjelden kan du også få servert vafler.

Takk for oss for denne gang, Bunadsgeriljaen, og stå på videre.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte