fbpx
Annonse
Annonse
Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) holdt tirsdag tale på Oljeindustripolitisk seminar. Her er hun på NHOs årsmiddag i Spektrum i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) holdt tirsdag tale på Oljeindustripolitisk seminar. Her er hun på NHOs årsmiddag i Spektrum i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) gir 28 selskaper tilbud om eierandeler i 69 nye letelisenser på norsk sokkel.

Den nye olje- og energiministeren kunngjorde de såkalte TFO-tildelingene på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord, slik også hennes forgjengere har hatt tradisjon for å gjøre.

Alt i alt får 28 selskaper tilbud om eierandeler i 69 lisenser. Av disse ligger 13 lisenser i Barentshavet.

Fra bransjens side ble det meldt om store forventninger i forkant av konferansen.

Nytt areal

– TFO er usedvanlig viktig fordi det er på den måten man får tilgang til nytt areal for sitt selskap, sa næringspolitisk direktør Tommy Hansen i Norsk olje og gass til NTB.

TFO står for tildeling i forhåndsdefinerte områder. Hansen beskriver det som en «resirkulering» av områder som allerede er åpnet for olje- og gassvirksomhet. De utlyste blokkene ligger i områder nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet.

– Overkjører råd

Miljøbevegelsen er derimot ikke fornøyd.

– Amazonas brenner, Australia brenner, Jølster raser, stormene herjer, vi er langt inne i klimakrisen, men gang på gang overkjører regjeringen miljøfaglige råd og deler ut nye oljelisenser, sier Therese Hugstmyr Woie, nyvalgt leder i Natur og Ungdom, i en pressemelding.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte