Annonse
Annonse
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Kristiansund Arbeiderparti har sendt melding til sin stortingsgruppe og sentralstyre i Arbeiderpartiet. Tema er forslagene om fødetilbud i Kristiansund som reises ved behandling av Nasjonal Helse- og omsorgsplan i Stortinget.

Brevet i sin helhet er gjengitt nedenfor.

Kristiansund Arbeiderparti krever nå at vårt parti i nasjonalforsamlingen stemmer for forslag som vil reises ifm behandling av Nasjonal helse – og omsorgsplan i april. Forslaget er å beholde fødeavdelingen i Kristiansund, også hvis SNR(Sykehuset Nordmøre og Romsdal) bygges. Med hensyn til trygghet og nærhet til fødende fra Kristiansund og spesielt for omlandet rundt som bruker sykehuset i Kristiansund i dag.

Sentraliseringen vi opplever i helsetjenester, og da spesielt de tjenestene som krever nærhet, er distriktsfiendtlig og forringer livskraftige lokalsamfunn som på Nordmøre. Vårt parti vil at fødende kvinner skal ivaretas og ha trygghet både i graviditet, under fødsel og i barseltiden. Dette må gjenspeiles og iverksettes også i nasjonale politiske vedtak.

Da vår partileder Jonas Gahr Støre gjestet årsmøtet i Kristiansund Arbeiderparti, var dette et av hovedbudskapene han fikk med seg tilbake til Oslo.

På Nordmøre vil det ikke bli forstått eller akseptert hvis Arbeiderpartiet ikke støtter et slikt forslag.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte