Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Terje Holm
Foto: Terje Holm
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Valgkampen i Kristiansund har i stor grad handlet om kommunevalget. Men vi må ikke glemme at fylkestingsvalget også er et viktig valg.

De fleste fylkestingskandidatene sier at de vil satse på utdanning og samferdsel. Det er kanskje ikke så rart, for det er de to største og viktigste områdene til. Vi kan forsikre om at også vi er opptatt av utdanning og samferdsel, og vil peke på tre viktige saker som kanskje ikke alle fylkestingskandidatene er like opptatt av:

  1. Sikre et fagskoletilbud med et utdanningstilbud som er ønskelig for næringslivet.
    Vi er kjent med at søkertallene på petroleumsstudiet i Kristiansund har gått ned, faktisk så mye at det i år ikke blir startet ny klasse. Samtidig vet vi at søkertallene på petroleumsstudiet på landsbasis derimot har gått opp i 2023. Vi tror en viktig del av årsaken er at det har blitt satset for lite på fornyelse ved Fagskolen i Kristiansund, spesielt er dette knyttet til den viktige boresimulatoren som er i bruk i studiet. Den boresimulatoren som er i bruk ved Fagskolen i Kristiansund, er basert på det utstyret som var i bruk før år 2000. Det er derfor behov for en ny og moderne simulator som er i stand til å simulere boreoperasjoner slik de foregår i 2023.Vi vil derfor at det skal investeres i ny boresimulator til petroleumsstudiet i Kristiansund.
  2. Ny fergefri forbindelse over Talgsjøen, Edøyfjorden og Vinjefjorden
    Vi ser at innsats for fergefri forbindelse over Talgsjøen, Edøyfjorden og Vinjefjorden etterlyses. Vi er helt enige i etterlysningen, for vi kan ikke se at mange er på banen på denne banehalvdelen. Men vi har faktisk hatt disse prosjektene i vårt program siden 2015, og vil intensivere innsatsen i kommende periode. Vårt mål er at «Solskjeltriangelet» skal bli det neste store samferdselsprosjektet i Møre og Romsdal etter Todalsfjordprosjektet.
  3. Gratis sundbåt for alle.
    Sundbåten. En liten sak for resten av fylket, men en veldig viktig sak for Kristiansund for å legge til rette for mindre biltrafikk i sentrum.
    Nordmørslista stemte for posisjonspartienes budsjettforslag i desember 2022, og støtte til Sundbåten var utslagsgivende blant mange andre gode saker. Uansett hvem som kommer i posisjon på fylkestinget i neste periode, vil vi fortsette å arbeide for at gratis sundbåt i Kristiansund kan videreføres, med støtte fra fylkestinget.

En stemme til Nordmørslista er en stemme til disse tre viktige sakene, i tillegg vil vi selvfølgelig fortsette å arbeide for at tilbudene i videregående skole blir opprettholdt, å satse mer på kollektivtrafikk, ferge Aure - Hitra, og god nok åpningstid på fergene på Talgsjøen og Edøyfjorden til at det både er mulig å reise med tidlig fly og komme hjem med kveldsflyet fra Kvernberget, og at det er mulig å delta på arrangement i regionsenteret og å komme seg hjem til Aure, Tustna og Smøla igjen etterpå.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse