Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Nordmørslista i Aure
Ytring
03 september 2019 22:23
Del på Facebook
Nordmørslista i Aure. Foto: Nordmørslista
Nordmørslista i Aure. Foto: Nordmørslista
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmørslista er imot vindkraft i hele Aure Kommune. For oss i Nordmørslista er dette en prinsipiell sak. Vi har med undring sett at kommuen har vedtatt en folkeavstemning som bare skal gjelde Skardsøya. Vi mener at folkeavstemningen helt klart skulle ha omfattet hele kommunen. Nordmørslista er FOR en vindmølleFRI kommune. Vi mener at Aure står seg bedre med å ivareta den vakre naturen vi har i hele kommunen. Vi bør satse på øket turisme og bidra til å legge tilrette for det. 

I tillegg har Aure kommune et prinsippvedtak om å være en hyttekommune. Da sier det seg nesten selv at en bør stå for de vedtak som er gjort. Vi ønsker at hytteeiere i kommunen skal trives i kommuen vår – sammen med oss. Viktige samferdselssaker for Nordmørslista er fergeforbindelsen mellom Aure–Hitra. Den åpner opp for å skape en attraktiv kystregion og gi vekstkraft med et felles bo og arbeidsmarked på tvers av fylkesgrensene. Vi aksepterer ingen reduksjon i fergedriften og vil jobbe for beredskapsferge, ekstra anløp for kystekspressen og økt vedlikehold av veier.

Nordmørslista er som kjent, opptatt av desentraliserte tjenester. Vi vil ha sykehus, arbeidsplasser, skoletilbud og helsetjenester nærmest mulig der folk bor. I dag er mange opptatt av miljø og klima. Vi mener at sentralisering er en klimaversting når man ønsker å få biltrafikken ned. Det er vanskelig å få til et godt kollektivtilbud for alle i vår vidstrakte kommune.

Nordmørslista er opptatt av at Aure skal være en trivselskommune. For alle som bor her og de som besøker oss. For å oppnå dette må en se hverandres behov og utfordringer. Felleskapsfølelsen må styrkes under mottoet: Ta hele kommunen i bruk. Bygdenæringene og Naturlandskapet vårt må stimuleres, det er en av våre store verdier og kan med stor fordel markedsføres i større grad. Det kan kommunen bidra med. Spørsmålet om regionendring er en konsekvens av politikken som har vært ført av fylkeskommunen og staten over lengre tid. Nordmørslista er opptatt av rettferdig fordeling av statlige og andre offentlige arbeidsplasser. Forsvinner sykehus og Aure Rehabilitering har vi ikke så mange igjen.

Regiontilhørigheten bør utredes nøye og legges frem for befolkningen i en folkeavstemning. For Nordmørslista er ikke kommunesammenslåing et aktuelt tema. Vi må først prioritere å ta hele vår egen kommune i bruk.

Godt valg. Hilsen Nordmørslista i Aure

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøFor en gangs skyld synes jeg du han legge ved linker til noe annet enn andre leserinnlegg av RR.. har ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Frihet til å kunne velge bilen
Men hvorfor mener Frank Sve og Frp at bilistene ikke skal kunne ferdes når de vil, men måtte vente på ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte