fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
19 april 2020 19:30
I FJOR: I mars 2019 leverte Tesla ut rekordmange Model 3, i år ble det mer normalt. Det gjør at mars 2020 ble en langt svakere måned når det kom til nybilleveringer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
I FJOR: I mars 2019 leverte Tesla ut rekordmange Model 3, i år ble det mer normalt. Det gjør at mars 2020 ble en langt svakere måned når det kom til nybilleveringer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nybilregistreringene i mars var langt svakere enn samme måned i fjor, men det er ikke koronaens feil.

I mars 2019 ble registrert 18.375 nye personbiler i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Tallet i samme måned i år var 12.451. Altså en nedgang på mer enn 30 prosent.

Årsaken er ikke korona, men i all hovedsak én bilmodell. For et år siden satte nemlig Tesla Model 3 norgesrekord med 6123 biler på en måned. Mars var bilens lanseringsmåned, og Tesla rullet ut biler nærmest døgnet rundt.

I mars 2020 ble det levert 997 Model 3. Denne differansen forklarer nær sagt hele forskjellen i totalbilsalget.

Årets store vinner er Audi, som har hatt bestselgeren tre måneder på rad, elbilen e-tron. Merket har hatt en vekst på formidable 370 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Hvor viktig elbilen er, demonstreres av at den står for 93 prosent av Audis nybilregistreringer i år.

Bensin forsvinner

Audi topper merkelisten, med totalt 4027 biler, foran Volkswagen som har registrert 3795 biler og Toyota 2861 biler.

Modellmessig preges topp ti i mars av elbiler. Bak e-tron følger Tesla Model 3 og deretter kommer Volkswagen Golf, der nær sagt alle er e-Golf. Eneste ikke-elektriske bil er Mitsubishi Outlander på sjetteplass. På åttende plass kommer en nykommer som fort kan klatre mye høyere når leveringene kommer skikkelig i gang, Peugeot 208, der flesteparten er av den nye el-utgaven.

Elbilandelen totalt vokser videre og er nå på 56 prosent. Det er lavere enn samme måned i fjor på grunn av Model 3, men betydelig høyere enn både januar og februar. Andelen bensinbiler droppet helt ned til 7,7 prosent i mars, og er under 10 prosent så langt i år. Diesel ligger ganske stabilt på 10 prosent. For hybrid og ladehybrid var andelen henholdsvis 7 og 19 prosent.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte