Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
26 april 2020 19:30
Del på Facebook
KORONA: Produksjonen på Volvos anlegg starter opp etter å ha vært koronastengt. Foto: Produsenten
KORONA: Produksjonen på Volvos anlegg starter opp etter å ha vært koronastengt. Foto: Produsenten

Både fabrikken og kontorene ved Volvo Cars’ hovedkontor på Torslanda ved Göteborg har vært midlertidig stengt som følge av koronapandemien. Nå åpner de igjen.

Avgjørelsen skal være tatt etter samtaler med det selskapet kaller «de relevante fagforeningene». Åpningen 20. april innebærer at produksjonen på fabrikken starter opp, og at de kontoransatte skal tilbake på jobb.

– Vi har et ansvar overfor våre medarbeidere og leverandører om å gjenoppta driften nå når situasjonen tillater det. Det beste vi kan gjøre for å hjelpe samfunnet, er å finne trygge måter å restarte selskapet på, som samtidig ivaretar folks helse og deres arbeidsplasser, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars, i en pressemelding.

Selskapet sier de har hatt en tett dialog med alle sine partnere og leverandører, slik at produksjonen skal være trygg og minimere forstyrrelser i leverandørkjeden. Planen framover er å tilpasse produksjonsvolumet og kapasiteten til etterspørselen i markedet, samtidig som Volvo skal levere i samsvar med de eksisterende ordrebøkene.

Tiltakspakke

Volvo sier også at de skal fortsette å benytte seg av den økonomiske tiltakspakken som svenske myndigheter lanserte tidligere i år, noe som medfører at de fleste medarbeiderne ved Volvo Cars i Sverige vil få redusert arbeidstid.

Volvos fabrikk i Belgia skal åpne opp igjen samtidig med anlegget i Sverige, mens planen er at fabrikken i Charleston, USA, skal starte opp igjen 11. mai.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse