fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
03 mai 2020 19:30
LYD: Ifølge Ford skal en lydøkning på 10 desibel i kupeen føles som en dobling. I Kuga har de brukt en rekke virkemidler for å få bilen så stille som mulig. Foto: Produsenten
LYD: Ifølge Ford skal en lydøkning på 10 desibel i kupeen føles som en dobling. I Kuga har de brukt en rekke virkemidler for å få bilen så stille som mulig. Foto: Produsenten

Ford vil ha ned støynivået i kupeen.

I den nye Kuga-modellen, som lanseres i Norge i disse dager, har Ford brukt flere triks for å dempe støyen i bilens kupe.

– Vår støyreduseringsstrategi er utviklet for å gjøre kjøreturene så stille som mulig. Dette oppnås ved å bruke alt fra perforerte seter til testing av en rekke forskjellige dekk for å finne typen som skaper minst støy, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge, i en pressemelding.

De perforerte skinnsetene skal redusere volumet av hele flater, slik at lyden blir absorbert, ikke reflektert. Ford skal også ha testet mer enn 70 dekktyper på ulike underlag under forskjellige forhold for å finne typen som gir minst mulig støy, samtidig som komfort og veigrep er bra. Under bilen har Ford brukt aerodynamiske plater for hindre at støy trenger inn i bilen.

Var verre før

Kanalene bak bilens eksteriørplater er gjort mindre og smalere, noe som skal gjøre at ledninger og andre komponenter kan kobles sammen fra ett område til et annet med minst mulig luftgjennomstrømning på innsiden av karosseriet.

Kuga kommer også med aktiv støykontroll der tre mikrofoner i kupeen sender ut motlyder som fjerner støy, på samme måte som støyreduserende øretelefoner.

Målinger viser at ladehybridversjonen av Kuga har et støynivå på 52 desibel i kupeen når den går elektrisk og 69 desibel når bensinmotoren slår inn.

Til sammenligning har en Ford Anglia fra 1966 et støynivå på 89 desibel, mens en Mondeo fra 2000 ligger på 77 desibel, ifølge Ford.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte