fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
14 juni 2020 19:30
BREMS: Usikkerhet og leveringsproblemer preger bilsalget de siste månedene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BREMS: Usikkerhet og leveringsproblemer preger bilsalget de siste månedene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Leveringstallene for nye biler de siste månedene peker en vei – nedover.

I starten av året anslo Bilimportørenes Landsforeningen at det ville bli levert 150.000 nye personbiler i Norge i 2020, noe som ville vært en liten økning fra året før, da det ble registrert 142.000 nye personbiler, ifølge tall fra Opplysningsrådet fra Veitrafikken.

I løpet av årets to første måneder var leveringstallene så å si identiske med året før, samtidig var det ventet at en rekke nye elbilmodeller ville skape en vekst utover året.

Så kom koronaepidemien med full kraft i mars, og leveringene stupte. Ser man januar til mai under ett, er totaltallet 24 prosent bak 2019, eller 47.781 mot 62.857 biler. I mai i år var nedgangen sammenlignet med mai i fjor på 39 prosent.

Laveste på ti år

– Tallene på registreringsstatistikken i mai preges av lavt nybilsalg i april, samt at bilprodusentene hadde stengt produksjonen i april. Derfor kom det få biler til landet i mai, sier Erik Andresen, direktør i Bilimportørenes Landsforening.

Han tror nå det er mer realistisk å vente at nybilsalget vil havne på rundt 110.000 biler i 2020. Det vil i så fall bli det laveste siden 2009, da finanskrisen slo inn med full effekt.

– Økonomisk usikkerhet påvirker tydelig nybilsalget, og folk er mer forsiktige enn under finanskrisen i 2008. Vi kan si at bilmarkedet tar tempen på den økonomiske fremtidstroen, sier Øyvind Solberg Thorsen, direktør i Opplysningsrådet for Veitrafikken, i en kommentar til maistatistikken.

Thorsen trekker også fram at nedgangen for nye personbiler er større i mai enn i april. Det tyder på at flere enn før utsetter bilkjøp og bilbytte.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte