Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
07 november 2021 19:30
Del på Facebook
BLIKKFANG: Xpeng markerer introduksjonen av modellen P7 med en spesialutgave som har en uvanlig dørløsning. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
BLIKKFANG: Xpeng markerer introduksjonen av modellen P7 med en spesialutgave som har en uvanlig dørløsning. Foto: Morten Abrahamsen / NTB

Kinesiske Xpeng lanserer nå sin andre elbilmodell i Norge, og tror på kraftig vekst de neste årene.

Xpeng er ett av flere kinesiske bilmerker som har etablert seg i Norge det siste året.

Mot slutten av fjoråret kom kompakt-SUV-en G3, og nå viser de for første gang coupé-sedanen P7 på norsk jord. Sistnevnte kalles «flaggskipsmodellen» av importøren.

I tiden mellom disse to lanseringene har Xpeng etablert et eget importselskap Motor Gruppens paraply, som i tillegg har Dacia, Renault, Mitsubishi og Hongqi.

– Vi skal være topp tre av elbilmerkene innen utgangen av 2025, sier Christian Hem, salgssjef for Xpeng.

Så langt i år er Tesla det største elbilmerket i Norge med 14.210 solgte eksemplarer gjennom årets tre første kvartaler, fulgt Volkswagen med 9190 biler og Audi med 6694. Det betyr at Xpeng må ha en kraftig økning fra de 295 eksemplarene som er solgt av G3 i år.

Spesialmodell

Dermed er forventningene til Xpeng P7 store. I størrelse ligger bilen midt imellom Tesla Model 3 og Model S. Innstegsmodellen har bakhjulstrekk, batteri på 80 kWt, oppgitt rekkevidde på 53 mil og startpris på 447.000 kroner. Utgaven med firehjulstrekk skal klare 47 mil og koster 508.000 kroner.

Stjernen under importørens presentasjon var en spesialutgave av P7, som skal lages i et begrenset opplag og foreløpig kun for Norge. Xpeng P7 Wing Edition har samme spesifikasjoner som utgaven med firehjulstrekk, men kan leveres med frekk lakkfarge. Ikke minst har den saksedører, altså dører som ikke slår ut, men opp. Utgaven koster en hundrelapp under 600.000 kroner.

Ifølge salgssjef Hem har de har god tilgang på biler. Produksjonen skal ikke være påvirket av mikrobrikkemangelen, og målet er å bygge opp et forhandlernettverk over hele landet. I dag har merket 16 forhandlere og 20 servicepunkter fra Trondheim og sørover.

Fremover skal Xpeng utvide porteføljen. En litt mindre sedan, P5, er for tiden under testing på norske veier.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse