Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
24 november 2021 19:30
NESTE ÅR: Henrik Fisker har nylig presentert sin kommende elbil, Fisker Ocean, som kommer på markedet helt mot slutten av 2022. Foto: Produsenten
NESTE ÅR: Henrik Fisker har nylig presentert sin kommende elbil, Fisker Ocean, som kommer på markedet helt mot slutten av 2022. Foto: Produsenten

Det begynner å bli en stund siden Henrik Fisker snakket om at han skulle lage en elbil. Nå ser det ut til at bilen blir en realitet, med produksjonsstart 17. november 2022 - altså om ganske nøyaktig ett år.

Og ambisjonsnivået er høyt:

– Vårt mål er å lage verdens mest innovative og bærekraftige kjøretøy, som også skal være rimelig, sa Fisker nyilg under en presentasjon på Los Angeles Auto Show.

Fisker Ocean skal bygges på Magna-Steyrs fabrikk i Østerrike og er planlagt i flere versjoner. Den rimeligste har tohjulstrekk og en rekkevidde på 40 mil, og er priset til 37.499 dollar, tilsvarende cirka 330.000 kroner. Utgavene med firehjulstrekk skal ha en rekkevidde på cirka 55 mil og starter på 49.999 dollar, cirka 440.000 kroner.

Fisker Ocean kan leveres med solceller på taket, som under solfylte forhold skal kunne bidra med 240 mil ekstra per år, ifølge selskapet.

Fiskers forrige forsøk i bilbransjen var med hybridbilen Fisker Karma. Denne var i produksjon i ett år, fra 2011 til 2012.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte