Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
02 januar 2022 19:30
Del på Facebook
HAVNA: Bilmerkene i Harald A. Møllers portefølje kommer inn til Norge via anlegget på Bekkelaget i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
HAVNA: Bilmerkene i Harald A. Møllers portefølje kommer inn til Norge via anlegget på Bekkelaget i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB

For første gang på 11 år er det ikke Volkswagen som har levert flest biler i løpet av et kalenderår i Norge. I 2021 står Tesla øverst på lista.

I 2021 vil det bli registret flere nye biler enn noen gang tidligere i Norge, over 170.000. Det betyr at rekorden på 167.000 fra 1986 blir passert.

Men Volkswagen har måttet gi fra seg førsteplassen. I en årsoppsummering sier Ulf Tore Hekneby, sjef for Volkswagens importselskap Harald A. Møller, at det ikke sto på ordrene, men på leveringene.

– Det har vært leveringsproblemer og problemer med deler som har gjort at vi ikke har fått så mange biler som vi kunne ha fått, sier han.

– Vi lånte bort førsteplassen til noen andre, men skal slå godt fra oss i 2022. Vi har vært størst i 11 år på rad, nå er vi i en utfordrerposisjon og har store ambisjoner for neste år, legger sjefen i Volkswagen Norge, Harald Edvardsen-Eibak, til.

Edvardsen-Eibak sier at Volkswagen har hatt «et kjempeflott salgsår» i 2022, og påpeker at de nå har tre ganger så mange ordrer som på samme tid i fjor.

Rekorder

Audi og Skoda, de to andre store merkene hos Harald A. Møller, kunne begge notere rekordtall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har aldri registrert flere nye biler, og det kunne vært enda flere hvis det ikke hadde vært problemer med leveransene. Neste år satser vi på et femsifret antall, sier Skoda-sjef Thomas Meiner.

Audi hadde den bestselgende modellen i 2020, e-tron SUV. I 2021 har de ikke bestselgeren, det er Tesla Model 3, men totalt sett leverte de flere biler enn noen gang.

– Vi hadde et rekordår i 2020 og slår det i år. Vårt mål er å være det største premiummerket. Over 90 prosent av bilene vi selger, er elbiler, sier Audi-sjef Elin Sinervo.

Harald A. Møller ligger på totalt cirka 40.000 solgte biler i år, alle merkene deres inkludert. På spørsmål om målet til selskapet er å passere 50.000 leveranser i 2022, sier Møller-sjef Hekneby at det er umulig å svare på, fordi det er for mange usikkerhetsmomenter rundt logistikk og deletilgang til å gi et helt konkret mål. Han har samtidig troen på at totalmarkedet for personbiler vil holde seg rekordsterkt også neste år.

– Vi tror på 175.000 biler neste år, med en elbilandel på rundt 80 prosent.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte