Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Tema
NTB
02 januar 2022 19:30
Del på Facebook
HAVNA: Bilmerkene i Harald A. Møllers portefølje kommer inn til Norge via anlegget på Bekkelaget i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
HAVNA: Bilmerkene i Harald A. Møllers portefølje kommer inn til Norge via anlegget på Bekkelaget i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB

For første gang på 11 år er det ikke Volkswagen som har levert flest biler i løpet av et kalenderår i Norge. I 2021 står Tesla øverst på lista.

I 2021 vil det bli registret flere nye biler enn noen gang tidligere i Norge, over 170.000. Det betyr at rekorden på 167.000 fra 1986 blir passert.

Men Volkswagen har måttet gi fra seg førsteplassen. I en årsoppsummering sier Ulf Tore Hekneby, sjef for Volkswagens importselskap Harald A. Møller, at det ikke sto på ordrene, men på leveringene.

– Det har vært leveringsproblemer og problemer med deler som har gjort at vi ikke har fått så mange biler som vi kunne ha fått, sier han.

– Vi lånte bort førsteplassen til noen andre, men skal slå godt fra oss i 2022. Vi har vært størst i 11 år på rad, nå er vi i en utfordrerposisjon og har store ambisjoner for neste år, legger sjefen i Volkswagen Norge, Harald Edvardsen-Eibak, til.

Edvardsen-Eibak sier at Volkswagen har hatt «et kjempeflott salgsår» i 2022, og påpeker at de nå har tre ganger så mange ordrer som på samme tid i fjor.

Rekorder

Audi og Skoda, de to andre store merkene hos Harald A. Møller, kunne begge notere rekordtall.

– Vi har aldri registrert flere nye biler, og det kunne vært enda flere hvis det ikke hadde vært problemer med leveransene. Neste år satser vi på et femsifret antall, sier Skoda-sjef Thomas Meiner.

Audi hadde den bestselgende modellen i 2020, e-tron SUV. I 2021 har de ikke bestselgeren, det er Tesla Model 3, men totalt sett leverte de flere biler enn noen gang.

– Vi hadde et rekordår i 2020 og slår det i år. Vårt mål er å være det største premiummerket. Over 90 prosent av bilene vi selger, er elbiler, sier Audi-sjef Elin Sinervo.

Harald A. Møller ligger på totalt cirka 40.000 solgte biler i år, alle merkene deres inkludert. På spørsmål om målet til selskapet er å passere 50.000 leveranser i 2022, sier Møller-sjef Hekneby at det er umulig å svare på, fordi det er for mange usikkerhetsmomenter rundt logistikk og deletilgang til å gi et helt konkret mål. Han har samtidig troen på at totalmarkedet for personbiler vil holde seg rekordsterkt også neste år.

– Vi tror på 175.000 biler neste år, med en elbilandel på rundt 80 prosent.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse