Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
25 juli 2023 02:00
Del på Facebook

1943: Benito Mussolini ble avsatt som Italias statssjef. Kong Victor Emmanuel III skal i den anledning ha ytret følgende: «Min kjære Duce (= leder), mine soldater vil ikke lenger kjempe. I dette øyeblikket er du Italias mest forhatte mann.» Mussolini hadde vært leder av Italias fascistparti siden 1922. Da han ble tvunget til å avslutte sin politiske løpebane, måtte «Il Duce» etter sigende også avslutte en annen karriere. Ifølge hans adjutant Quinto Navarra, samt en senere biograf, hadde Mussolini et privat sexprosjekt som innebar samleie med forskjellige kvinner hver eneste dag i 14 år. Det skulle tilsi mer enn 5000 kvinner fra 1929 og fram til tilgangen brått stoppet opp i juli 1943. Andre, mer nøkterne kilder har avvist historien som ryktemakeri og hevdet at Mussolini «bare» gikk til sengs med omkring 400 kvinner i løpet av sitt liv.

1976: Romsonden Viking 1 tok det berømte bildet av «Ansiktet på Mars». Ifølge Wikipedia viser bildet en 1600 meter lang fjellformasjon som i fugleperspektiv ser ut til å danne et symmetrisk ansikt med nese, munn og øyne. Bildet vakte oppsikt over hele verden. Den amerikanske forfatteren og konspirasjonsteoretikeren Richard C. Hoagland tok til orde for at formasjonen måtte være skapt av intelligente vesener, og at den i likhet med andre merkverdigheter observert på Mars’ overflate – som pyramidelignende strukturer – var en rest av en nå tapt sivilisasjon. Senere fotografier av den samme formasjonen har vist at «ansiktet» var et produkt av lysvirkninger.

1980: Det australske tungrockbandet AC/DC slapp «Back In Black». Albumet var bandets første med Brian Johnson som vokalist, etter at den karismatiske sangeren Bon Scott var død av akutt alkoholforgiftning i februar samme år. Det helsvarte omslaget skulle signalisere at bandet var i sorg. Platen ble innledet med tunge, dystre klokkeslag fra en ett-tonns klokke som var spesiallaget for bandet av et britisk klokkestøperi. Med en låtliste som inkluderte senere live-favoritter som «Hell’s Bells», «You Shook Me All Night Long» og «Shoot To Thrill», foruten tittelsporet, skulle «Back In Black» bli den største kommersielle triumfen i bandets historie. Det ble også et av de mestselgende albumene i verden gjennom alle tider, med mer enn 50 millioner solgte eksemplarer.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse