Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
NTB
25 oktober 2023 02:00
Del på Facebook

1919: Piloten og forretningskvinnen Beate Uhse ble født i Østpreussen. Uhse begynte sin bemerkelsesverdige yrkeskarriere som flyver og var ifølge Wikipedia den eneste kvinnelige luftakrobaten i 1930-årenes Tyskland. Under 2. verdenskrig gjorde hun tjeneste som transportpilot for det tyske flyvåpenet. Etter krigen etablerte hun et postordrefirma, før hun i 1962 åpnet en «spesialbutikk for hygieniske artikler» i Flensburg. Butikken var den første i sitt slag i verden. Uhses foretak skulle med tiden innta posisjonen som verdens største kjede av erotiske forretninger. Beate Uhse ble hedret med Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden i 1989, og utropt til æresborger av Flensburg ti år senere. Hun døde i 2001.

1942: NS-regjeringens kulturminister Gulbrand Lunde og hans kone Marie omkom under uklare omstendigheter ved Romsdalsfjorden. Paret var i ferd med å kjøre om bord i en bilferge da ulykken skjedde. Mens bilen deres sto med forhjulene på fergelemmen og bakhjulene på kaia, satte fergen seg plutselig i bevegelse. «Bilen stupte i dypet med minister Lunde og frue,» het det i nyhetsmeldingen fra NTB. På grunn av mistanke om sabotasje ble hendelsen grundig etterforsket, men både tysk og norsk politi konkluderte med at det hadde dreid seg om en ulykke. Likevel fortsatte ryktene å svirre om hendelsen. Enkelte har hevdet at ulykken i virkeligheten var et attentat iverksatt av tyskerne.

1957: Gangsterbossen Albert Anastasia ble myrdet i en barbersalong i New York. Anastasia hadde vært leder for det beryktede Murder Inc. («Mord A/S»), en gren av den italiensk-amerikanske mafiaen som var spesialister på likvidasjoner. Det er anslått at organisasjonen kan ha stått bak så mange som 1000 mord i de 12 årene den var operativ, fra etableringen i 1929 og til den ble rullet opp av FBI i 1941. Anastasia unngikk tiltale og fortsatte sin kriminelle virksomhet etter krigen, da han bl.a. skal ha beordret likvidasjoner av flere høytstående mafiafigurer. 25. oktober 1957 satt Anastasia i barberstolen da to maskerte menn spaserte inn i salongen, skjøv barbereren til side og drepte kunden med et stort antall skudd. Mordet er aldri blitt oppklart. Barberstolen Anastasia satt i da han døde, er i dag utstilt i kriminalmuseet i Las Vegas.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse