Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 mars 2020 06:53
Del på Facebook
Regjeringen og opposisjonspartiene har forhandlet om den foreslåtte krisepakken for næringslivet som behandles i Stortinget mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Regjeringen og opposisjonspartiene har forhandlet om den foreslåtte krisepakken for næringslivet som behandles i Stortinget mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 16. mars.

Forhandlinger i natt

Regjeringen og opposisjonspartiene har forhandlet om den foreslåtte krisepakken for næringslivet som behandles i Stortinget mandag.

– Vi sitter og jobber sammen. Vi kommer til å lande, men vi bruker tiden. Det er viktig at det blir trygghet rundt løsningene slik at det gir mer trygghet for arbeidsfolk, selvstendig næringsdrivende, og at vedtakene hjelper bedrifter som sliter, sa Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Reisende fra Sverige og Finland isoleres

Fra tirsdag må personer som kommer til Norge fra Sverige og Finland, også i karantene. Forskriftsendringen gjelder fra 17. mars og har ikke tilbakevirkende kraft.

Tidligere har disse landene vært unntatt karantenereglene for personer som kommer til Norge fra utlandet.

Flere smittede utenfor Kina

Fram til søndag var det flere i Kina som har vært smittet med koronaviruset enn utenfor, men natt til mandag norsk tid er tallene snudd om på.

Antall smittet med koronavirus i verden har passert 169.000. Flertallet av dem, rundt 88.000, er nå utenfor Fastland-Kina. I Kina har 81.000 blitt smittet, og tallet på døde er også høyere utenfor Kina.

Både Biden og Sanders velger kvinner

I søndagens debatt mellom Demokratenes aldrende presidentkandidater ble det langt på vei lovet at visepresidentkandidaten vil bli en kvinne, uansett.

– Det finnes en rekke kvinner som er kvalifisert til å bli president i morgen, sa Joe Biden, mens Bernie Sanders ser for seg å gå et skritt videre ved å velge en progressiv kvinne.

Hongkong kutter renta

Hongkong Monetary Authority (HKMA), som fungerer som sentralbank i Hongkong, kutter basisraten sin med 64 poeng til 0,86 prosent med umiddelbar effekt.

Banken kutter renta til et nesten rekordlavt nivå etter nyheten om at USAs sentralbank kutter styringsrenta med et helt prosentpoeng, til mellom 0 og 0,25 prosent, for beskytte amerikansk økonomi.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse