Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
17 mars 2020 21:49
Ordfører Kjell Neergaard og fungerende kommuneoverlege Askill Sandvik har fått mange henvendelser om stenging av kommunegrensene. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Ordfører Kjell Neergaard og fungerende kommuneoverlege Askill Sandvik har fått mange henvendelser om stenging av kommunegrensene. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund kommune har jobbet med å planlegge stenging av kommunegrensene. Kartlegging av reisevirksomhet var en del av denne planleggingen.

– Vi har ikke et umiddelbart behov for å stenge grensene, men hvis det kommer et pålegg om stenging fra nasjonale myndigheter, så er vi forberedt, sier ordfører Kjell Neergaard.

Mange har henvendt seg til kommunen de siste to dagene med spørsmål rundt stenging av kommunegrensene.

– Det har vært svært mange henvendelser rundt dette med stenging av grensene, sier leder ved servicetorget, Annette Gundersen. Det er mange som har behov for å forflytte seg mellom kommunene, både privat og i jobb. Det er naturlig at dette skaper litt uro.

Ingen umiddelbare planer

Ordfører Kjell Neergaard har også fått mange henvendelser rundt stenging av kommunegrensene, men kan berolige med at kommunen ikke har noen konkrete planer om å gjøre dette.

– Vi har sett at andre kommuner har gått til dette steget og torsdag ble det fattet nasjonale beslutninger om å stenge skoler og barnehager. Vi gjør rett og slett forberedelser til å møte nasjonale beslutninger. De siste dagene har vi kartlagt reisevirksomheten til kristiansundere, for å kunne ta en bedre beslutning om dette blir nødvendig, sier Neergaard.

Yrkestrafikk som normalt

Også kommuneoverlege Askill Sandvik har fått mange henvendelser etter at de nye karantenebestemmelsene kom på søndag. Spesielt er det mange bedrifter som er bekymret over innvirkningen på deres virksomhet.

– Det er viktig å minne om at vi har lite spredning av koronaviruset i Kristiansund. Samtidig forventer vi at flere blir smittet, og derfor gjør vi det vi kan for å forhindre smitte, sier Sandvik. Vi har innført strenge karanteneregler for reisende fra fylkene Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold, Telemark, Innlandet og Vestland med tilbakevirkende kraft fra 12. mars 2020, men utover dette er det fortsatt fri ferdsel.

Unntak for samfunnskritiske funksjoner

Det er mange spørsmål fra bedrifter som er engstelige. Oppdrett- og oljeservicenæringen har hatt mange spørsmål rundt karantene på de folkene som reiser i deres tjeneste. – Virksomheten må selv vurdere hvorvidt arbeidet kommer innenfor samfunnskritiske funksjoner som er listet opp av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), og ta ansvar for denne vurderingen og eventuelle konsekvenser av vurderingen selv, sier kommuneoverlegen. – Dersom de mener det er innenfor, så kan de gjennomføre det.

Sandvik tilføyer at han forventer gode vurderinger fra bedriftene og at det blir satt i verk omfattende kompenserende tiltak for å hindre smitte.

Kommuneoverlegen oppfordrer også folk til å bruke Folkehelseinstituttets nettsider for praktisk informasjon og informasjon om smitteområder og smitteverntiltak.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Problemet kommer bare til å bli mye verre. Tyskland har tenkt å stenge ned sine siste tre kjernekraftverk i år, ...
Hofseth svartmaler situasjonen i vårt eige fylke og klagar på at vegen vert lagt der folk bur, ferdast og arbeider. ...
Terje G. Finnøy 4 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje SundsbøFakta? Forholder du deg, som "blind" MA tilhenger til fakta, der du repeterende kjører på med MA "propaganda"? Informasjon som ...
Terje G. Finnøy 4 timer siden Sunnmøre på rett vei
Det blir hevdet over 30 års planlegging ifbm. omveien og tunneltraseen Møreaksen, en trase ned mot Tomrefjord fra Ørskogfjeller, under ...
Terje G. Finnøy 4 timer siden Sunnmøre på rett vei
Det blir av enkelte hevdet oppstart av omveien og tunneltraseen Møreaksen (MA) i 2023? Men stemmer virkelig det da? Joda, ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje G. Finnøy Så var det dette med fakta igjen. Det har aldri vært planen å bygge hele Møreaksen fra Breivika i Ålesund ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte