Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
17 mars 2020 21:49
Del på Facebook
Ordfører Kjell Neergaard og fungerende kommuneoverlege Askill Sandvik har fått mange henvendelser om stenging av kommunegrensene. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Ordfører Kjell Neergaard og fungerende kommuneoverlege Askill Sandvik har fått mange henvendelser om stenging av kommunegrensene. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund kommune har jobbet med å planlegge stenging av kommunegrensene. Kartlegging av reisevirksomhet var en del av denne planleggingen.

– Vi har ikke et umiddelbart behov for å stenge grensene, men hvis det kommer et pålegg om stenging fra nasjonale myndigheter, så er vi forberedt, sier ordfører Kjell Neergaard.

Mange har henvendt seg til kommunen de siste to dagene med spørsmål rundt stenging av kommunegrensene.

– Det har vært svært mange henvendelser rundt dette med stenging av grensene, sier leder ved servicetorget, Annette Gundersen. Det er mange som har behov for å forflytte seg mellom kommunene, både privat og i jobb. Det er naturlig at dette skaper litt uro.

Ingen umiddelbare planer

Ordfører Kjell Neergaard har også fått mange henvendelser rundt stenging av kommunegrensene, men kan berolige med at kommunen ikke har noen konkrete planer om å gjøre dette.

– Vi har sett at andre kommuner har gått til dette steget og torsdag ble det fattet nasjonale beslutninger om å stenge skoler og barnehager. Vi gjør rett og slett forberedelser til å møte nasjonale beslutninger. De siste dagene har vi kartlagt reisevirksomheten til kristiansundere, for å kunne ta en bedre beslutning om dette blir nødvendig, sier Neergaard.

Yrkestrafikk som normalt

Også kommuneoverlege Askill Sandvik har fått mange henvendelser etter at de nye karantenebestemmelsene kom på søndag. Spesielt er det mange bedrifter som er bekymret over innvirkningen på deres virksomhet.

– Det er viktig å minne om at vi har lite spredning av koronaviruset i Kristiansund. Samtidig forventer vi at flere blir smittet, og derfor gjør vi det vi kan for å forhindre smitte, sier Sandvik. Vi har innført strenge karanteneregler for reisende fra fylkene Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold, Telemark, Innlandet og Vestland med tilbakevirkende kraft fra 12. mars 2020, men utover dette er det fortsatt fri ferdsel.

Unntak for samfunnskritiske funksjoner

Det er mange spørsmål fra bedrifter som er engstelige. Oppdrett- og oljeservicenæringen har hatt mange spørsmål rundt karantene på de folkene som reiser i deres tjeneste. – Virksomheten må selv vurdere hvorvidt arbeidet kommer innenfor samfunnskritiske funksjoner som er listet opp av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), og ta ansvar for denne vurderingen og eventuelle konsekvenser av vurderingen selv, sier kommuneoverlegen. – Dersom de mener det er innenfor, så kan de gjennomføre det.

Sandvik tilføyer at han forventer gode vurderinger fra bedriftene og at det blir satt i verk omfattende kompenserende tiltak for å hindre smitte.

Kommuneoverlegen oppfordrer også folk til å bruke Folkehelseinstituttets nettsider for praktisk informasjon og informasjon om smitteområder og smitteverntiltak.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse