Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 juni 2020 07:04
Del på Facebook
Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 19. juni.

Domsavsigelse i Jensen/Cappelen-saken

Seks år etter at Eirik Jensen-saken slo ned som en bombe i politiet, kan det nå bli satt endelig punktum i korrupsjons- og narkotikasaken.

Klokken 8.30 fredag morgen settes retten i Borgarting lagmannsrett. Noen minutter senere får Jensen sin dom. Deretter skal lagdommerne lese opp hele den omfattende dommen i sal 250 i Oslo tinghus.

Stortingsmelding om vindkraft på land

Olje- og energiminister Tina Bru og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn legger fram stortingsmelding om vindkraft på land.

Olje- og energidepartementet har gjennomgått dagens konsesjonsbehandling. På bakgrunn av dette foreslår regjeringen flere innstramninger i behandlingen av vindkraftkonsesjoner.

Gullruten 2020 deles ut

Noe forsinket blir det fredag kveld utdeling av Gullruten 2020, på Clarion Hotel Oslo. De nominerte ankommer fra klokka 18, men sendingen starter klokka 19.30

Gullruten vises på TV 2 fra klokka 21.40 til 22.40. Fagprisen skulle deles ut 28. april, mens Gullruten skulle deles ut 9. mai under en TV-sendt overføring fra Grieghallen i Bergen, men ble avlyst på grunn av koronasituasjonen.

USAs justisdepartement vil stanse Boltons Trump-bok

Det amerikanske justisdepartementet har bedt domstolen i Washington om å stanse publiseringen av boka til Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton.

Ifølge justisdepartementet inneholder boka hemmeligstemplede opplysninger og har bedt domstolen å stanse publiseringen. Departementet har bedt om at det holdes et rettsmøte om saken på fredag.

USA feirer slutten på slaveriet

«Juneteenth» 19. juni er en uoffisiell amerikansk høytidsdag da mange feirer avskaffelsen av slaveriet i 1865. New Yorks guvernør bestemte nylig at dagen skal være offentlig høytidsdag. I Houston, Texas flyttes statuer av sørstatsgeneraler på museum.

Selskapene Twitter og Square vil markere 19. juni med fri for de ansatte for første gang, og gjør det til en tradisjon og en dag for feiring, utdanning og kontakt.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse