Annonse
Annonse
Regjeringen dropper å legge ned en rekke trafikkstasjoner. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Regjeringen dropper å legge ned en rekke trafikkstasjoner. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) dropper forslaget fra Statens vegvesen om å legge ned en rekke trafikkstasjoner rundt om i landet.

Vegvesenet leverte i fjor sitt forslag til hvilke trafikkstasjoner som de mener kan legges ned, i forbindelse med at de må spare penger. Det kunne ha medført at antall steder der man kan ta førerkort hadde blitt kraftig redusert.

Nå sier samferdselsminister Knut Arild Hareide nei til de fleste nedleggelsene.

– Vi ønsker at tjenestetilbudet som var foreslått nedlagt i Levanger, Larvik, Kragerø og Mandal, likevel opprettholdes. I tillegg blir det ikke gjort endringer i tjenestetilbudet i Sandnessjøen og på Leknes, sier Hareide i en pressemelding.

– For å sikre et godt tilbud, særlig til ungdom i distriktene, videreføres også tilbudet om førerprøve på motorsykkel i Tynset, Kongsvinger, Flekkefjord, Odda, Sogndal, Sunndalsøra, Namsos, Sortland og Lakselv. I tillegg blir hallkontroll videreført i Nordfjordeid, da dette har stor betydning for lokalt næringsliv på stedet, sier Hareide.

Han sier at hensynet til ungdom i distriktene og lokalt næringsliv har vært avgjørende for at regjeringen ikke vil legge ned trafikkstasjonene.

Det er nå kun tjenestestedet i Dalen i Telemark som blir lagt helt ned, fordi det ikke tilfredsstiller minstekravene til gjennomføring av praktisk førerprøve.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte