Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 juli 2020 20:40
Del på Facebook
AP får bare 20,8 prosent oppslutning på Tv2-gallup. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixFoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
AP får bare 20,8 prosent oppslutning på Tv2-gallup. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixFoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Støre skylder på korona etter at Arbeiderpartiet kun får 20,8 prosent oppslutning på en fersk partimåling

På en måling som Kantar har gjennomført for TV 2 får Jonas Gahr Støre og partiledelsen i Ap 20,8 prosent oppslutning på julimålingen. Det er en nedgang på 2,7 prosentpoeng fra mai.

– Det er et dårlig tall, men det har vært en utrolig spesiell tid, så jeg skriver det på den store «korona-kontoen», sier Ap-lederen til TV 2.

Støre mener hovedforklaringen på den lave målingen er at AP havner i skyggen av regjeringen som har fått fronte løsningene på koronakrisen.

Høyre på sin side får 27.7 prosents oppslutning – opp med 0,4 prosentpoeng – og partileder Erna Solberg sier hun tror det er en 50-50-sjanse for en tredje periode i regjering. Hun kjøper derimot ikke forklaringen til Støre.

– Jeg opplever at juni-måneden har vært en mer vanlig politisk måned med andre saker enn bare håndteringen av Covid-19. Det han sier er ikke representativt for denne perioden, sier Solberg.

Blant de resterende partiene går Frp ned med 1,3 prosentpoeng til 10,6 prosent. Senterpartiet går tilbake med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 12,7 prosent. SV ender på 8,1 prosent, fram 0,8 prosentpoeng.

Høyres regjeringskollega Venstre går fram med 1,3 prosentpoeng til 2,9 prosent, men fortsatt langt under sperregrensen, mens KrF ender på 3,9 prosent, også det så vidt under sperregrensen med en framgang på 0,4 prosentpoeng.

Rødt og Miljøpartiet De Grønner ender på henholdsvis 5,8 og 5,2 prosent – en oppgang på 1,1 prosentpoeng for Rødt og 0,4 for MDG.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse