Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
05 juli 2020 13:06
Del på Facebook
Foto: FiskHer
Foto: FiskHer
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste måneden har mer enn 60.000 nordmenn lastet ned og tatt i bruk en ny norsk fiskeapp, som gikk rett inn på topplistene hos både AppStore og Google Play.

– Dette er utrolig gøy. Vi får tilbakemeldinger fra Grense Jakobselv til Svinesund, fra folk langs hele norskekysten som har lastet ned og tatt i bruk FiskHer.  De sender oss bilder av fisk, og forteller om fine fiskeopplevelser ved å bruke appen vår. Vi er stolte over å kunne bidra med gode opplevelser denne spesielle norgessommeren, sier Trond Are Gjone.

Han er gründeren bak FiskHer, og har sammen med noen av landets beste fritidsfiskere laget appen fiskerne selv savnet, og som har til hensikt å gjøre fisketuren enda mer spennende for både proffe og amatører.

App for alle

– Vi har laget FiskHer med tanke på deg som ikke har fisket på flere år, men som har en stang stående hjemme i boden. For deg som har tenkt på å ta med ungene på fisketur, men som ikke føler at du har så mye å lære videre. For deg som allerede fisker noen ganger i året, eller mange - og for sånne som oss, som ikke får fisket nok, og som har lyst på flere utfordringer, og til å utforske nye havområder på jakt etter enda flere arter. FiskHer har noe for alle, mener Asgeir Alvestad.

Han er en av Norges mest meritterte fiskere, og den som har tatt flest ulike arter i Norge. Nå deler han kunnskapen sin i appen som kan lastes ned gratis både til iPhone og Android. 

40.000 områder

– Ved hjelp av avanserte sjøkart og svært detaljrike satelittbilder, viser vi deg hvor du finner nesten 40.000 gode fiskeområder for torsk, brosme, sjøørret, kveite og ytterligere tolv arter ypperlig matfisk, sier Alvestad.

–  Appen lar deg dessuten registrere fangsten din og dele den med andre brukere. I tillegg har vi utviklet verdens mest avanserte program for fiskegjenkjenning. Er du i tvil om hva du har fått på kroken, tar du et bilde med mobiltelefonen din og lar FiskHer gi deg svaret. Nok et tastetrykk gir deg gode forslag til hva du kan lage av fisken, sier han.

– Vårt mål er å gi folk gode fiskeopplevelser, uansett hvilket nivå de fisker på. Med vår app kan man dra på fisketur med kunnskapen til noen av landets flinkeste fiskere i lomma. Det vil ikke nødvendigvis sikre deg fangst, men vil definitivt øke sjansene for å få fisk. Og med mer kunnskap følger mer spenning, mener Gjone.

Innlandet neste?

Nå planlegges veien videre for appen, hvor man blant annet utreder muligheten for å kartlegge fiskeplasser også i innlandet.

–  Det er noen millioner vann og elver med fisk i, og for bare noen få prosent av disse finnes det gode kart som viser bunnforhold. En kartlegging av innlandsfisket vil aldri tilsvare det vi har gjort i sjøen, men vi jobber med saken og håper å kunne få til en god løsning også der, sier Gjone.

Apper for turruter og friluftsliv.

  • UT.no: Turplanleggeren fra Den Norske Turistforening, inneholder 12.000 turforslag og 1.200 hytter over hele landet.
  • GodTur: Portal fra Friluftsrådenes Landsforbund og Statskog tilbyr ulike kart og turforslag fra hele landet. Oversikt over friluftsanlegg, som gapahuker, badeplasser, åpne hytter og rasteplasser.
  • Outt: Tips til turmål og aktiviteter.
  • DNT SjekkUt: Finn favoritturposter nær der du er. Du kan signere digital gjestebok og dele opplevelsen på sosiale medier.
  • norgeskart: Tilgang til mange typer kart, som topografisk kart, topografisk rastekart og sjøkart fra Statens kartverk. I tillegg kan du velge Googles satellittkart.
  • Kul Tur: En ny app fra Den Norske Turistforening rettet mot barn. Man kan registrere turaktiviteter. turlengde og samle poeng hver gang man er på tur.
  • Stolpejakten: Lavterskeltilbud hvor du skal finne stolper plassert rundt i nærmiljøet. Målet er å bli bedre kjent på tur i byen eller distriktet. Passer for unge og gamle, er tilrettelagt for dem med funksjonsnedsetting.
  • Hjelp 113: App fra Norsk Luftambulanse som man kan bruke når uhellet er ute. Ring nødsentralen via appen, og den vil automatisk dele koordinater til stedet der du befinner deg. Inneholder også plassering og informasjon om hjertestartere i Norge.

(Kilde: Norsk friluftsliv)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 45 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 6 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse