Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 juli 2020 14:03
Del på Facebook
Kommuneoverlege Kristian Krogshus i Moss. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kommuneoverlege Kristian Krogshus i Moss. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

21 personer i Moss er blitt koronasmittet de siste to ukene. Kommuneoverlegen tror flere av de nye koronatilfellene kan knyttes til et privat selskap.

21 personer i Moss har fått påvist koronasmitte i løpet av de siste to ukene.

– Det er alvorlig og en påminnelse om at vi fortsatt er midt i en pandemisituasjon med et virus som sprer seg raskt, sa ordfører Hanne Tollerud (Ap) på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Totalt er det registrert 123 smittede i Moss under koronaperioden.

Privat selskap

Kommuneoverlege Kristian Krogshus sier at de siste 13 tilfellene utgjør et lokalt smitteutbrudd, og han antar at disse kan spores tilbake til et privat selskap.

Til Dagbladet opplyste Krogshus tidligere mandag at de har hatt problemer med å få tak i arrangøren av selskapet og at politiet derfor ble koblet inn.

Dette problemet skal mandag kveld være løst, og det jobbes med å få fullstendig oversikt over antall mennesker som har vært på selskapet.

– Det er min vurdering at det antakeligvis er snakk om en misforståelse. Da vi kom i kontakt med rett person, var alt i skjønneste orden, og lista med deltakere skal bli ordnet i løpet av kort tid, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til TV 2.

annonse

Tester beboere på omsorgssenter

De andre åtte tilfellene kan spores tilbake til to ulike utenlandsreiser til såkalte grønne land.

Kommunen opplyser at 20 ansatte ved et omsorgssenter er i karantene, mens to ansatte og en beboer er smittet. Institusjonen det reier seg om er Rosnes bo- og servicesenter på Jeløya utenfor Moss sentrum. Der er man i gang med å teste alle på avdelingen det gjelder.

– Det er åtte eller ni beboere som er nærkontakter, sier Krogshus.

Blir ikke nedstenging

Kommuneoverlegen presiserte imidlertid at det ikke er aktuelt å gjennomføre noen lokale nedstengninger i Moss som følge av det lokale utbruddet. Ett utested i Moss ble stengt fredag på grunn av brudd på smittevernreglene.

– Selv om Moss er i en situasjon med et lokalt utbrudd av korona, er ikke Moss isolert og vi er heller ikke tilbake i en situasjon med total nedstengning, sa ordføreren.

Likevel var overlegen klar på at det er naturlig å begrense antallet større arrangementer, der det er vanskelig å overholde smittevernreglene.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Espen HeitmannFaktisk tar du feil – bare en liten del av trafikken som krysser Romsdalsfjorden skal videre, kun 25% krysser også ...
@Terje SundsbøDet er bare en liten ting, du legger til grunn at det er 14 minutter kortere kjøretid mellom Ålesund og ...
@Rolf Erik PedersenMener du virkelig at Norconsult ikke har utredet Romsdalsaksen? Fikk du ikke med deg «skandaleoppslaget» i TK om at Statens ...
Rolf Erik Pedersen 8 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDu snakker så pent om fakta, Sundsbø. Men klarer du å etterleve dette selv? Den økonomiske belastingen er mye mindre en ...
@Anne Mari SandshamnDe som ser dette fra begge sider har konkludert med at Møreaksen er best. Også Nye Veier AS har skrotet ...
@Rolf Erik PedersenRyfast-tunnelene har vært en stor suksess, og motstanderne har stilnet. Som ved alle de andre undersjøiske fergeavløsningsprosjektene.Det er ikke Statens ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte