Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 august 2020 05:35
Del på Facebook
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 11. august.

Politiet fortviler over festende studenter

Politiet i storbyene melder om svært mange fester natt til tirsdag, og ansamlinger av studentene som utfordrer smittevernet. I Oslo samlet over 1.000 seg i Frognerparken, og politiet ble møtt med påstander om at de sprer falske nyheter når de ba folk respektere smittevernreglene.

– Vi er ikke smittevernpoliti. Det er et kommunalt ansvar å følge opp det som skjer i Frognerparken, og vi har varslet beredskapsetaten i Oslo kommune om det, sier operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo-politiet.

To til sykehus etter skyting utenfor Det hvite hus

President Donald Trumps pressekonferanse om koronasituasjonen ble avbrutt da Secret Service-vakter evakuerte presidenten til Det ovale rom etter en skyteepisode utenfor Det hvite hus. Ifølge Secret Service ble en av deres agenter skadd i skyteepisoden.

– Det er beklagelig at det slik verden er, men verden har alltid vært et farlig sted. Det er ikke noe unikt, sa Trump da han gjenopptok pressekonferansen.

Ordfører ber innbyggerne holde seg unna Oslo

Oslo nådde i helgen smittetall som gjør at landets hovedstad ville kvalifisert til å bli et rødt land på FHIs liste over karanteneland. Farsund-ordfører Arnt Abrahamsen ber nå sørlandskommunens innbyggere droppe Oslo-tur.

Jeg ønsker ikke at våre innbyggere skal reise til Oslo for moro skyld. Da bør de i så tilfelle gå i selvpålagt karantene når de kommer hjem, sier Arnt Abrahamsen til Fædrelandsvennen.

46 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 46 nye koronasmitte-tilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI). Det er en noe større økning enn den var ved midnatt natt til mandag, da FHI meldte om 39 nye tilfeller.

Totalt har 9.864 nordmenn testet positivt for koronaviruset.

Demonstrant død i Hviterussland

En person døde i Minsk under demonstrasjonene mot valget i Hviterussland mandag kveld. Ifølge innenriksdepartementet eksploderte en gjenstand mannen prøvde å kaste mot politiet i hånden hans. Flere land ber Hviterussland unngå voldsbruk mot demonstrantene som ikke er enig i den offisielle versjonen som tildeler Aleksandr Lukasjenko 80 prosent av stemmene i valget.

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier at valget ikke var fritt og rettferdig, og han fordømmer volden mot demonstranter og pågripelsen av opposisjonens tilhengere.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse