Annonse
Annonse
Ola Elvestuen (V) vil ikke komme med en konklusjon i Tangen-saken, slik Ap gjorde fredag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Ola Elvestuen (V) vil ikke komme med en konklusjon i Tangen-saken, slik Ap gjorde fredag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Venstres Ola Elvestuen vil ikke konkludere i Tangen-saken, slik Ap har gjort. Han understreker at det ikke er Stortinget som skal ansette en ny leder.

– Vi gjør en vurdering av kritikken som representantskapet har kommet med, og det som kom fram på høringen og i brev i etterkant. Men det er ikke Stortinget som verken skal ansette eller avsette en ny leder i oljefondet, sier Ola Elvestuen til NTB.

Elvestuen er Venstres finanspolitiske talsmann og medlem i finanskomiteen, som holdt møte fredag. De må komme med sin innstilling i saken 21. august.

– Vi må gjøre vurderinger ut fra Stortingets rolle og ikke gå utover det. Det er derfor at denne saken er vanskelig. Vi må passe på at vi ikke endrer Stortingets rolle til Norges Bank gjennom denne saksbehandlingen.

Saken har gjort det tydelig at det er nødvendig å forsterke innsatsen mot skatteparadiser, mener Elvestuen.

– Det gjør vi både fordi det er blitt en så viktig del av denne diskusjonen, slik at det har med omdømmet overfor egen befolkning å gjøre, men like fullt de reelle problemene med skatteparadiser, hvor det foregår hvitvasking av penger og skatteplanlegging. Det er en politisk viktig oppfølging av denne prosessen, sier han.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte