Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 august 2020 07:45
Del på Facebook
Leder Lars Thorsen i Stopp islamiseringen i Norge (Sian) ble møtt med en motdemonstrasjon foran Stortinget da han snakket der 4. juli i år. Nå varsler organisasjonen en ny markering i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Leder Lars Thorsen i Stopp islamiseringen i Norge (Sian) ble møtt med en motdemonstrasjon foran Stortinget da han snakket der 4. juli i år. Nå varsler organisasjonen en ny markering i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet ser på Sian-bråket i Bergen med bekymring, ifølge politidirektør Benedicte Bjørnland. Lørdag er det varslet ny demonstrasjon i Oslo.

Sist lørdag ble lederen for Sian (Stopp islamiseringen av Norge), Lars Thorsen, fraktet blødende vekk av politiet etter å ha blitt angrepet av rasende demonstranter på Festplassen i Bergen. Tre personer er siktet for forholdene, og politiet tok i bruk tåregass mot demonstrantene.

Politidirektør Benedicte Bjørnland sier til TV 2 at politiet ser på hendelsen med bekymring.

– At aggresjonen blir rettet mot politiet, er bekymringsfullt og til dels dramatisk. Vår rolle er å sikre trygg gjennomføring av demonstrasjonen for alle, sier hun.

Ny demonstrasjon lørdag

Lørdag inviterer organisasjonen Sian til det de kaller «krenkefest» foran Stortinget i Oslo.

– Jeg tror Oslo-politiet er godt forberedt. Vi er nødt til å appellere til folks sunne fornuft, sier Bjørnland til kanalen.

annonse

I en pressemelding fremholder politidirektøren at det er politiets jobb å beskytte ytringsfriheten.

– Det betyr også at politiet beskytter lovlige demonstrasjoner, selv om budskapene kan oppfattes sårende og krenkende for mange. Vi tillater derfor også motdemonstrasjoner. Det vi ikke tillater, er vold, understreker hun.

Mulig endring i trusselbildet

Sian skriver ifølge Klassekampen følgende på sine nettsider: «Adidasriddere i Bergen ble krenket av vår teologiundervisning 22.8. Vi inviterer derfor til KRENKEFEST på Eidsvolls plass.» Teksten er illustrert med et bilde av en koran som blir tråkket på.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) advarer i sin åpne trusselvurdering mot nettopp den type aktivitet Sian driver med. I sin siste åpne vurdering fra i sommer skriver PST:

«Når det gjelder ekstrem islamisme, vurderer vi bevisste forsøk på å krenke religionen islam som den viktigste faktoren i trusselbildet mot Norge i tida framover. Det er sannsynlig at slike krenkelser vil medføre radikalisering til ekstrem islamisme.»

Samtidig skriver PST at oppslutningen om ekstrem islamisme har vært lav de siste årene, men at dette kan endre seg.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 5 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte