Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 august 2020 15:07
Del på Facebook
Byrådsleder Roger Valhammer under pressekonferanse om smittesituasjonen i Bergen.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Byrådsleder Roger Valhammer under pressekonferanse om smittesituasjonen i Bergen.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frp-leder Siv Jensen stiller seg bak kravet fra både Bergen og Oslo om at den tidlige skjenkestoppen på landets puber må revurderes.

– Når byrådslederen i Bergen, og nå også i Oslo, er så tydelig på at skjenkestoppen ved midnatt er et problem, så må vi ta det på alvor. Jeg og Frp har lenge snakket om at tidlig skjenkestopp fremstår som et svært dårlig og lite gjennomtenkt tiltak som virker mot sin hensikt, sier Jensen til NTB.

I slutten av august innførte regjeringen skjenkestopp ved midnatt på alle landets puber og barer for å hindre koronasmitte.

Politiet har i ettertid meldt om en umiddelbar effekt gjennom mer bråk fra hjemmefester utover nattetimene, og mange har lurt på om ikke smittefaren bare er overført til privathjem.

– Når kranene stenger, flyttes festen hjem, gjerne til små leiligheter i ukontrollerte former. Det er trist at politiet nå må bruke mye av sin kapasitet på hjemmefester, sier Jensen.

Bergen protesterer

Frp-lederen stiller seg dermed bak den skepsisen byrådsleder Roger Valhammer (Ap) i Bergen har uttrykt til dette koronatiltaket.

– Slik jeg ser det, har ikke nasjonale myndigheter kommet med gode argumenter for hvorfor dette er viktig og riktig, sier Valhammer til Bergens Tidende.

Mandag registrerte Bergen 26 nye covid-19-tilfeller, og det er nå registrert smitte på minst tre store studieinstitusjoner i Bergen: Høgskolen på Vestlandet (HVL), Norges Handelshøyskole (NHH) og Universitetet i Bergen (UiB).

Valhammer knytter økningen i smittespredning opp til skjenkestoppen og økt antall hjemmefester. Natt til søndag fikk Vest politidistrikt 60 meldinger om festbråk.

– Bieffektene av dette er veldig negative. Mange kombinerer nå det å gå på byen med hjemmefester, noe som øker smittespredningsfaren, sier han.

Skepsis i Oslo

Også Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), har tidligere bedt om dialog med regjeringen for å se på andre løsninger enn innskrenket åpningstid.

Dette ønsket gjentar næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) overfor Aftenposten tirsdag.

– På bakgrunn av den svært vanskelige situasjonen bransjen er i, samt tvil om at skjenkestopp ved midnatt er det beste virkemiddelet, har vi i likhet med Bergen bedt om at alternativer vurderes, skriver hun i en epost til avisen.

Høie: – Summen av festing lavere

Helseminister Bent Høie (H) har varslet en ny vurdering av skjenkestoppen i begynnelsen av september. Han har foreløpig forsvart avgjørelsen.

– Jeg mener nok at summen av festing med mye alkohol er blitt mindre som følge av det tiltaket. Selv om noen har arrangert hjemmefester og nachspiel – noe som var forventet – er det likevel betydelig færre som med alkohol i blodet nå møtes etter midnatt på steder der det er vanskelig å holde én meter avstand, sa Høie til NTB torsdag.

Et skriftlig svar Høie har sendt til Stortinget tirsdag kan også tolkes i retning av at han forsvarer tiltaket.

– Det virker som om det er vanskelig å opprettholde avstandsreglene i deler av serveringsbransjen, særlig på puber og nattklubber og andre steder der alkohol er hovedinnholdet på menyen, skriver Høie.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
Strekninga Vik til Molde har vore ferdig regulert i 2 år, KS2 er gjennomført og teknisk sett er prosjektet ferdig ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse