fbpx
Annonse
Annonse
Amazons mulige etablering i Norge gjør at SV vil ha fortgang i innføringen av royaltyskatt. Foto: Paul Sancya / AP / NTB scanpix
Amazons mulige etablering i Norge gjør at SV vil ha fortgang i innføringen av royaltyskatt. Foto: Paul Sancya / AP / NTB scanpix

Fordi Norge ikke har skatt på royalties kan Amazon organisere seg til lavere skatt enn norske selskaper. Nå krever SV rask innføring av en slik skatt.

– Vi er sterkt bekymret for hvordan de vil komme hit og konkurrere ut bedrifter i Norge som følger loven og betaler skatt, sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski i SV til NRK.

Bakgrunnen er at Norge ikke har skatt på merkevarebruk, eller royalties. Førsteamanuensis Eivind Furuseth ved BI mener at Amazon og lignende internasjonale selskaper på den måten kan organisere seg til lavere skatt.

– I utgangspunktet så vil de konkurrere på samme vilkår som norske bedrifter. Men det som skiller Amazon fra et rent norsk selskap, er at de vil betale for bruk av merkevarer og så videre til utlandet, sier han.

Amazon etablerer seg nå i Sverige, noe som gjør at SV mener saken haster. Rett før sommeren var det høringsfrist for et forslag om skatt på royalties og renter. Regjeringen jobber fortsatt med saken, og Finansdepartementet sier det ikke er naturlig å kommentere en hypotetisk problemstilling, som for eksempel etablering av Amazon i Norge.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte