Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
09 september 2020 13:55
Del på Facebook
Foto: Sex og samfunn
Foto: Sex og samfunn
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prisen som Årets ildsjel ble delt ut i Oslo 4. september på den landsdekkende konferansen for helsestasjon for ungdom (HFU) og skolehelsetjenesten.

«Sex og samfunn» er Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse. Hvert år arrangerer senteret HFU-dagene, som er en konferanse for helsepersonell i hele landet som jobber med seksuell og reproduktiv ungdomshelse.

Vinneren ble plukket ut av en jury på Sex og samfunn blant innsendte forslag.  Helsesykepleier Marit Krane i Kristiansund kommune ble nominert av sin leder, Tone Lyngvær Kvammen, med følgende begrunnelse:

Marit er helsesykepleier i Kristiansund kommune og arbeider til daglig både i skolehelsetjenesten og i HFU. Marit beskrives som en vaktbikkje for ungdommen og for at ungdommenes interesser skal bli hørt i kommunen.

Marit er primus motor for HFU i Kristiansund, det være seg i utforming av tjenesten, åpningstider, utforming av ventesone eller grad av tilgjengelighet. Marit sørger også for at vi har regnbueflagget oppe i flaggstanga når HFU er åpen. Hun snakket også HFU og ungdommenes sak med pasjon og stort engasjement da de måtte stenge ned mye av tjenesten under den korona-pandemien. Marit er også den som synes det er vanskelig å slå av HFU-telefonen i tilfelle det er noen av «ungdommene hennes» som trenger noe eller som har det vanskelig.

Marit er en helsesykepleier som har hjertet på riktig sted og møter ungdommene med godhet og varme.

Marit Krane mottok prisen til trampeklapp fra de ca 100 deltakerne i salen. Mer enn 600 helsepersonell fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord fulgte konferansen via live-sending på nett.

- Du er en sann ildsjel og et forbilde for andre som jobber med ungdom, sa Marius Johansen, medisinskfaglig ansvarlig lege ved Sex og samfunn, som delte ut diplom og blomster.

Dette er kriteriene for prisen som Årets ildsjel: Over hele landet finnes de; de trygge og kloke ildsjelene som legger ned en uvurderlig innsats for sine pasienter, brukere og elever. Sex og samfunn ønsker å hedre og løfte fram helsepersonell som gjør en ekstraordinær innsats og belønne vedkommende med en pris. Personen må jobbe på helsestasjon for ungdom eller i skolehelsetjenesten og må ha et engasjement ut over det en kan forvente, og et hjerte som banker ekstra hardt for de unge.

Om Sex og samfunn:

Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse. Senteret driver en gratis poliklinikk i Oslo sentrum for unge opp til 25 år, som i 2019 hadde over 30.000 pasienter. I Oslo får alle 9. klassingene seksualitetsundervisning fra Sex og samfunn. I tillegg driver senteret undervisning av helsepersonell og studenter i hele landet. Senteret driver også en chattetjeneste som er tilgjengelig for brukere i hele landet.

Sex og samfunn hjemmeside: http://www.sexogsamfunn.no/

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse