Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 september 2020 16:25
Del på Facebook
Tusenvis av mennesker demonstrerte lørdag mot smittevernreglene i London. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB scanpix
Tusenvis av mennesker demonstrerte lørdag mot smittevernreglene i London. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet grep lørdag inn for å stanse en demonstrasjon mot smitteverntiltak i London. Årsaken var at reglene for sosial distanse ikke ble fulgt.

Tusenvis av mennesker hadde samlet seg på Trafalgar Square i London for å protestere mot stengninger og forsamlingsforbud som er innført for stanse covid-19.

London-politiet advarte på forhånd demonstrantene om at også de måtte følge smittevernreglene. Lørdag ettermiddag slo politiet fast at reglene ikke var fulgt, og grep inn for å løse opp demonstrasjonen.

Sammenstøt

BBC melder at flasker og vann ble kastet mot politiet, som tok i bruk batonger for å få situasjonen under kontroll. Minst tre demonstranter og ni polititjenestemenn ble skadd.

To av politifolkene behandles for hodeskader på sykehus. 16 personer er pågrepet, meldes det lørdag kveld.

– Jeg skjønner at det er stor frustrasjon knyttet til reglene, men de er laget for å holde folk trygge fra et dødelig virus, sier politiets talsmann Ade Adelekan.

I England er det innført en regel om at ikke flere enn seks personer fra forskjellige husholdninger kan samles, verken innendørs eller utendørs. Demonstrasjoner er unntatt fra regelen, men deltakerne må holde avstand til hverandre. De som organiserer, må også lage en risikovurdering, skriver BBC.

– Lei skremselspropaganda

Demonstrantene holdt opp plakater med slagord som «nei til obligatoriske vaksiner» og «covid-1984», en henvisning til George Orwells dystopiske roman «1984».

Talerne under lørdagens demonstrasjon avviser imidlertid at de er konspirasjonsteoretikere, og sier de kjemper for ytringsfrihet og menneskerettigheter.

– Vi er lei av skremselspropaganda og feil fremstilling av fakta. Vi er lei av at friheten vår blir innskrenket, sa en av talerne, Dan Astin-Gregory. Han erkjenner at pandemien har forårsaket død og lidelse, men mener tiltakene ikke står i stil med trusselen.

Økende smittetall

Storbritannia har de siste dagene registrert de høyeste smittetallene noensinne. Fredag ble det meldt om 6.874 nye tilfeller, lørdag var tallet 6.042. Regjeringens smitteverneksperter har advart om at det i midten av oktober kan bli opptil 50.000 nye tilfeller av covid-19 daglig hvis ikke situasjonen bedrer seg.

Så langt er det registrert nesten 42.000 dødsfall som knyttes til covid-19 i landet, og over 429.000 tilfeller er registrert.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse