Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
26 september 2020 16:25
Del på Facebook
Tusenvis av mennesker demonstrerte lørdag mot smittevernreglene i London. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB scanpix
Tusenvis av mennesker demonstrerte lørdag mot smittevernreglene i London. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet grep lørdag inn for å stanse en demonstrasjon mot smitteverntiltak i London. Årsaken var at reglene for sosial distanse ikke ble fulgt.

Tusenvis av mennesker hadde samlet seg på Trafalgar Square i London for å protestere mot stengninger og forsamlingsforbud som er innført for stanse covid-19.

London-politiet advarte på forhånd demonstrantene om at også de måtte følge smittevernreglene. Lørdag ettermiddag slo politiet fast at reglene ikke var fulgt, og grep inn for å løse opp demonstrasjonen.

Sammenstøt

BBC melder at flasker og vann ble kastet mot politiet, som tok i bruk batonger for å få situasjonen under kontroll. Minst tre demonstranter og ni polititjenestemenn ble skadd.

To av politifolkene behandles for hodeskader på sykehus. 16 personer er pågrepet, meldes det lørdag kveld.

– Jeg skjønner at det er stor frustrasjon knyttet til reglene, men de er laget for å holde folk trygge fra et dødelig virus, sier politiets talsmann Ade Adelekan.

I England er det innført en regel om at ikke flere enn seks personer fra forskjellige husholdninger kan samles, verken innendørs eller utendørs. Demonstrasjoner er unntatt fra regelen, men deltakerne må holde avstand til hverandre. De som organiserer, må også lage en risikovurdering, skriver BBC.

– Lei skremselspropaganda

Demonstrantene holdt opp plakater med slagord som «nei til obligatoriske vaksiner» og «covid-1984», en henvisning til George Orwells dystopiske roman «1984».

Talerne under lørdagens demonstrasjon avviser imidlertid at de er konspirasjonsteoretikere, og sier de kjemper for ytringsfrihet og menneskerettigheter.

– Vi er lei av skremselspropaganda og feil fremstilling av fakta. Vi er lei av at friheten vår blir innskrenket, sa en av talerne, Dan Astin-Gregory. Han erkjenner at pandemien har forårsaket død og lidelse, men mener tiltakene ikke står i stil med trusselen.

Økende smittetall

Storbritannia har de siste dagene registrert de høyeste smittetallene noensinne. Fredag ble det meldt om 6.874 nye tilfeller, lørdag var tallet 6.042. Regjeringens smitteverneksperter har advart om at det i midten av oktober kan bli opptil 50.000 nye tilfeller av covid-19 daglig hvis ikke situasjonen bedrer seg.

Så langt er det registrert nesten 42.000 dødsfall som knyttes til covid-19 i landet, og over 429.000 tilfeller er registrert.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse