fbpx
Annonse
Annonse
Før stortingsvalget i 2013 uttalte Erna Solberg at det blir lettelser i formuesskatten med Høyre i regjeringen. Det valgløftet har hun innfridd som statsminister. Foto: Terje Pedersen / NTB
Før stortingsvalget i 2013 uttalte Erna Solberg at det blir lettelser i formuesskatten med Høyre i regjeringen. Det valgløftet har hun innfridd som statsminister. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tall fra Finansdepartementet viser at Erna Solbergs regjering har barbert nordmenns skatt med hele ni milliarder kroner.

Det skriver TV 2. Tallene får blant annet Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre og SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til å reagere.

– Dette er skreddersydde skattekutt for landets aller, aller rikeste. Vi får stadig flere milliardærer i Norge. De rikeste av dem betaler knapt skatt nå. Mens en vanlig sykepleier må betale en større andel av sin inntekt i skatt, sier Kaski til kanalen.

Regjeringens nye kutt i formuesskatten i budsjettforslaget for neste år anslås å koste 1,37 milliarder kroner, etter det NTB erfarer. Den økte utgiften kommer som følge av at regjeringen går inn for å øke verdsettelsesrabatten for aksjer og driftsmidler fra 35 til 45 prosent neste år.

– Jeg er veldig opptatt av å bekjempe at forskjellene øker. Det som er viktigst for meg, er faktisk at vi har norske eiere som investerer i arbeidende kapital, det som bidrar til at bedriftene utvikler seg, sier statsminister Solberg til TV 2.

Overfor NTB understreker Statsministerens kontor at det ikke er kun de rikeste som har fått skattelettelser under Solberg-regjeringen. Alt fra pensjonister med nedbetalt huslån og folk med formuesskatt på hytter til de som har kjøpt leilighet til sine barn, har fått redusert skatt de siste årene, påpeker SMK.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte