Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
25 desember 2020 21:23
Ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund sier at svarene på prøver tatt julaften og første juledag er avgjørende for hvilke nye tiltak som eventuelt kommer i morgen. Her sammen med rådmann Arne Ingebrigtsen og beredskapsleder Torbjørn Sagen. Arkivfoto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund sier at svarene på prøver tatt julaften og første juledag er avgjørende for hvilke nye tiltak som eventuelt kommer i morgen. Her sammen med rådmann Arne Ingebrigtsen og beredskapsleder Torbjørn Sagen. Arkivfoto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune

Til tross for at det så langt i dag ikke er kommet noen nye positive i Kristiansund, har kriseledelsen i kommunen vært samlet i dag. Det vil også bli satt kriseledelsen i morgen, for å vurdere ytterligere tiltak.

Bakgrunnen for dette er det pågående utbruddet knyttet til Atlanten videregående skole, som så langt har medført 18 smittetilfeller i Kristiansund og 27 smittetilfeller totalt. Hele ni skoleklasser er satt i karantene som følge av utbruddet, og flere organisasjoner er berørt.

Ordfører Kjell Neergaard er uroet over situasjonen i nordmørsbyen og forteller at kriseledelsen ser mot Trondheim.

– Trondheim tenker veldig likt med oss, der er det også varslet nye tiltak i morgen. Det er uteliv og samlinger som vi i første rekke må vurdere å begrense, sier Neergaard.

Julekvelden ble det tatt 93 koronatester i Kristiansund og så langt i dag er det tatt 173 prøver. Svarene på disse prøvene vil være avgjørende for kriseledelsen når nye tiltak skal vurderes i morgen.

Anbefaling om munnbind

Ordføreren minner også om anbefalingen om bruk av munnbind, som kriseledelsen kom med lille julaften.
Anbefalingene om munnbind gjelder personer over 12 år:

  • Det anbefales bruk av munnbind for sjåfør og passasjer i drosje.
  • Det anbefales bruk av munnbind i kollektivtransport hvor det ikke er mulig å opprettholde 1 meters avstand.
  • Det anbefales å bruke munnbind i innendørs offentlige rom og kjøpesenter hvor det ikke er mulig å opprettholde 1 meters avstand.
  • Det anbefales å bruke munnbind i all en-til-en virksomhet hvor 1 meters avstand ikke kan opprettholdes. Eksempel på slik virksomhet er fysioterapi, kiropraktor, frisør- og skjønnhetssalonger, hudpleie, tatovering og hulltaking/piercing.
  • Ansatte i hjemmetjenesten og sykehjem som utfører oppgaver hvor det ikke er mulig å opprettholde 1 meters avstand skal benytte munnbind.

Besøk i institusjon

Besøksregler videreføres som tidligere, men det er nødvendig at besøkende og den de besøker benytter munnbind under hele besøket. Dette kravet gjelder ikke for personer som har en medisinsk tilstand som vil ha unødig ulempe av å benytte munnbind, eller barn under 12 år. Besøkende vil bli avkrevd informasjon om man har relasjon til personer i karantene eller tilknytning til lokalt smitteutbrudd.

Skjenkestopp og arrangementer

Nasjonale regler for arrangementer og serveringssteder med skjenkebevilling gjelder. Dette gjelder også kravet til å registrere alle besøkende. Dette kravet gjelder ikke ved take-away.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte