fbpx
Annonse
Annonse
Foto: Graeme Jennings / AP
Foto: Graeme Jennings / AP

USAs president Donald Trump er utestengt fra Facebook og Instagram på ubestemt tid. Også andre sosiale medier stenger nå dørene for Trump.

– Vi mener risikoen ved å tillate presidenten å bruke våre tjenester i denne perioden er for stor. Derfor utvider vi blokkeringen av hans Facebook- og Instagram-kontoer på ubestemt tid, og i alle fall de to neste ukene fram til den fredelige maktoverføringen er gjennomført, skriver Facebook-sjef Mark Zuckerberg på sin egen Facebook-side torsdag.

Trump utestenges minst fram til hans presidentperiode utløper 20. januar.

Zuckerberg skriver også at de har tillatt mye fra Trump i tråd med deres retningslinjer, men at det denne gangen er annerledes ettersom det medfører bruk av Facebooks plattform til «å oppildne til voldelig opprør mot en demokratisk valgt regjering».

Torsdag bekrefter også bildedelingsappen Snapchat at de har utestengt Trumps konto. Videostrømmesiden Twitch har også stengt Trumps konto, skriver teknologijournalisten Casey Newton.

Etter onsdagens opprør i Washington D.C. ble Trump fjernet fra Facebook og Instagram i ett døgn. Denne blokkeringen utvides nå ytterligere.

Twitter utestengte Trump i tolv timer onsdag. Det er foreløpig ikke kjent om Twitter, som har vært presidentens foretrukne plattform, vil foreta ytterligere tiltak.

Trump-administrasjonen har så langt ikke kommentert utestengelsen på ubestemt tid.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte