Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
08 januar 2021 09:46
Del på Facebook
Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) var den på Mørebenken som var mest aktiv med å stille skriftlige spørsmål til regjeringen i 2020.

Det viser statistikken på Stortingets hjemmeside.

– Jeg lurer rett og slett på mye forskjellig, seier Klinge og ler – og hun oppfordrer folk og næringsliv til å komme med innspill til flere spørsmål hun kan stille.

Klinge stilte hele 47 skriftlige spørsmål i 2020, mens neste person på lista som er Sylvi Listhaug fra Frp, stilte 23 spørsmål.

Trafikkstasjoner og tingretter

Dette er spørsmål som stortingsrepresentanter kan stille og som regjeringen må svare skriftlig på innen en uke. Klinge har spurt om alt fra sentralisering av tilbudet ved trafikkstasjonene til politiets responstid i Møre og Romsdal.

– Vi i Senterpartiet ønsker jo å bygge hele landet og hele fylket vårt. Da er det naturlig at jeg spør og graver om all sentraliseringen som regjeringen driver med, helst for å forhindre de i å gjennomføre dårlig politikk som kan gjøre det vanskeligere å bo og drive næring rundt om, seier Klinge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det å fjerne tilbud ved mange trafikkstasjoner er feil, således å legge ned tre av fire tingretter i fylket vårt og to av tre jordskifteretter. Saken om domstolstrukturen har jeg vært svært opptatt av og har kjempet med nebb og klør mot en sentralisering av domstolene. Dessverre støttet Frp regjeringens planer om dette rett før jul og arbeidet med sammenslåingene er i gang i disse dager. Nå er planen vår klar: Denne reformen skal reverseres dersom vi i Senterpartiet kommer i regjering fra høsten, og domstolene skal gjenopprettes som selvstendige tingretter og jordskifteretter, fortsetter Klinge.

Politireform

I tillegg til domstolene er politireformen og politiet er tema Klinge har spurt mye om i 2020. Hun mener det er god grunn til å stille kritiske spørsmål ved resultatene av politireformen, som hun hevder har blitt langt dårligere enn alle lovnadene på forhånd burde tilsi.

– Over 120 lensmannskontor ble nedlagt, og gevinsten skulle være at de gjenverende lensmannskontorene skulle bli styrket og at vi skulle få flere politipatruljer rundt om. Beredskapen skulle bli bedre og vi skulle få mer nærpoliti. Da er det jo direkte trist at regjeringen ikke kan dokumentere at det har kommet en eneste ekstra patrulje på norske veier. Mange lensmannskontor er svekket, ikke styrket etter reformen. Og responstiden er dårlegere enn i 2016, året før den store strukturendringene startet, seier Klinge.

– Alle disse spørsmålene mine har som formål å finne ut hvordan ting egentlig henger sammen og finne dokumentasjon på konsekvensene av regjeringens politikk. Men ikke minst stiller jeg spørsmål for å sette fokus på saker, gjerne etter innspill fra enkeltpersoner, organisasjoner og fra næringslivet. Det er gull verdt å få innspill fra folk om tema jeg bør ta opp. Jeg håper enda flere benytter anledningen til å gi meg slike innspill. Så skal vi se om jeg ikke setter spørsmålrekord på Mørebenken i 2021 også, avslutter Klinge med en liten latter.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte