Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
08 januar 2021 09:46
Del på Facebook
Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) var den på Mørebenken som var mest aktiv med å stille skriftlige spørsmål til regjeringen i 2020.

Det viser statistikken på Stortingets hjemmeside.

– Jeg lurer rett og slett på mye forskjellig, seier Klinge og ler – og hun oppfordrer folk og næringsliv til å komme med innspill til flere spørsmål hun kan stille.

Klinge stilte hele 47 skriftlige spørsmål i 2020, mens neste person på lista som er Sylvi Listhaug fra Frp, stilte 23 spørsmål.

Trafikkstasjoner og tingretter

Dette er spørsmål som stortingsrepresentanter kan stille og som regjeringen må svare skriftlig på innen en uke. Klinge har spurt om alt fra sentralisering av tilbudet ved trafikkstasjonene til politiets responstid i Møre og Romsdal.

– Vi i Senterpartiet ønsker jo å bygge hele landet og hele fylket vårt. Da er det naturlig at jeg spør og graver om all sentraliseringen som regjeringen driver med, helst for å forhindre de i å gjennomføre dårlig politikk som kan gjøre det vanskeligere å bo og drive næring rundt om, seier Klinge.

– Det å fjerne tilbud ved mange trafikkstasjoner er feil, således å legge ned tre av fire tingretter i fylket vårt og to av tre jordskifteretter. Saken om domstolstrukturen har jeg vært svært opptatt av og har kjempet med nebb og klør mot en sentralisering av domstolene. Dessverre støttet Frp regjeringens planer om dette rett før jul og arbeidet med sammenslåingene er i gang i disse dager. Nå er planen vår klar: Denne reformen skal reverseres dersom vi i Senterpartiet kommer i regjering fra høsten, og domstolene skal gjenopprettes som selvstendige tingretter og jordskifteretter, fortsetter Klinge.

Politireform

I tillegg til domstolene er politireformen og politiet er tema Klinge har spurt mye om i 2020. Hun mener det er god grunn til å stille kritiske spørsmål ved resultatene av politireformen, som hun hevder har blitt langt dårligere enn alle lovnadene på forhånd burde tilsi.

– Over 120 lensmannskontor ble nedlagt, og gevinsten skulle være at de gjenverende lensmannskontorene skulle bli styrket og at vi skulle få flere politipatruljer rundt om. Beredskapen skulle bli bedre og vi skulle få mer nærpoliti. Da er det jo direkte trist at regjeringen ikke kan dokumentere at det har kommet en eneste ekstra patrulje på norske veier. Mange lensmannskontor er svekket, ikke styrket etter reformen. Og responstiden er dårlegere enn i 2016, året før den store strukturendringene startet, seier Klinge.

– Alle disse spørsmålene mine har som formål å finne ut hvordan ting egentlig henger sammen og finne dokumentasjon på konsekvensene av regjeringens politikk. Men ikke minst stiller jeg spørsmål for å sette fokus på saker, gjerne etter innspill fra enkeltpersoner, organisasjoner og fra næringslivet. Det er gull verdt å få innspill fra folk om tema jeg bør ta opp. Jeg håper enda flere benytter anledningen til å gi meg slike innspill. Så skal vi se om jeg ikke setter spørsmålrekord på Mørebenken i 2021 også, avslutter Klinge med en liten latter.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse