Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 januar 2021 05:40
Del på Facebook
Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 9. januar.

Trump utestengt fra Twitter

USAs president Donald Trump er blitt permanent utestengt fra Twitter. Årsaken er meldinger som ifølge plattformen oppfordrer til ytterligere voldsbruk lignende opptøyene i Washington onsdag, da presidentens støttespillere stormet Kongressen.

Også kontoen til Trump-valgkampen er blokkert, mens meldinger Trump sendte ut via kontoen til det offisielle presidentembetet i USA ble slettet nesten umiddelbart.

Streik blant private omsorgsbedrifter

NHO og Fagforbundet og Parat kom ikke til enighet i meklingen om private omsorgsbedrifter, og det blir streik fra arbeidstidens start lørdag morgen.

En rekke private behandlingsinstitusjoner innen rus, psykiatri, barnevern, pleie og omsorg, samt i ideelle organisasjoner som Frelsesarmeen, Bymisjonen og Blindeforbundet omfattes av streiken

Fagforbundet har i første omgang varslet at de vil ta ut 80 medlemmer i streik fra lørdag. Parat tar ut ett medlem i streik foreløpig.

Republikansk senator sier Trump må gå av

Lisa Murkowski er den første republikanske senatoren til å be om president Donald Trumps avgang etter hendelsene i Washington D.C. onsdag. Hun mener presidenten nå har «forårsaket nok skade».

– Om det republikanske partiet kun har blitt Trumps parti, spør jeg inderlig meg selv om det er partiet for meg, sier hun. Murkowski, som anses som en av få moderate republikanere i Senatet, representerer Alaska.

Bilbrann på Langhus

Tre biler er nedbrent og to har fått skader etter en brann på Langhus i Nordre Follo. Politiet tror brannen var påsatt etter forklaringer fra vitner.

På Twitter skriver politiet at vitner har observert to biler som kjørte raskt fra stedet rett før brannen ble oppdaget. Ingen personer skal ha kommet til skade i forbindelse med brannen.

Øst politidistrikt meldte om brannen klokken 01.15 natt til lørdag.

Kim Jong-un truer med atomopprustning

Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil utvide landets atomarsenal og utvikle mer avanserte våpensystemer, som svar på det han kaller amerikansk fiendtlighet.

Kim har beordret forsvaret til å utvikle missiler med flere stridshoder, missiler som kan skytes ut fra under vann, satellitter til spionasje og atomdrevne ubåter, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

684 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 684 koronasmittede i Norge. Det er 141 færre enn dagen før og 354 flere enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til lørdag registrert 54.476 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse