fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 februar 2021 12:44
Finansminister Jan Tore Sanner (H) i stortingssalen. Han åpner nå for å diskutere krisetiltak for å bøte på høye strømpriser. Foto: Heiko Junge / NTB
Finansminister Jan Tore Sanner (H) i stortingssalen. Han åpner nå for å diskutere krisetiltak for å bøte på høye strømpriser. Foto: Heiko Junge / NTB

Finansminister Jan Tore Sanner (H) åpner for å øke bostøtten som følge av de høye strømprisene i vinter.

De høye strømprisene ble onsdag tema i spontanspørretimen i Stortinget. Der bekreftet Sanner at han nå kan bli aktuelt med målrettede ordninger for å bøte på situasjonen.

– Hvis man skal iverksette noen tiltak, så mener jeg i så fall at bostøtten er det riktige virkemiddelet, utdyper Sanner til NTB.

Mandag opplevde mange nordmenn brått en femdobling i strømprisene. Kaldt vær og høyt forbruk gjør at ekspertene tror prisene vil holde seg høye i ukevis framover.

Sanner viser til at bostøtten også tidligere er brukt som virkemiddel i slike situasjoner.

– Men jeg syns vi bør vente litt tid for å se hvordan strømprisene utvikler seg utover vinteren før vi gjennomfører nye tiltak, sier han.

Blir forhandlingsspørsmål

Fremskrittspartiets Hans Andreas Limi mener prissjokket denne uka er spesielt utfordrende for landets pensjonister.

– Fremskrittspartiet er bekymret for deres situasjon. Vi etterlyser svar fra regjeringen på hva den vil gjøre for å avlaste de som blir hardt rammet av de høye strømprisene, sier han.

Ifølge Limi vil Frp nå løfte spørsmålet inn i forhandlingene i Stortinget om regjeringens nye krisepakke for norsk økonomi.

Samtidig har Rødt fremmet et eget representantforslag i Stortinget om å gi økt bostøtte denne vinteren som følge av de høye strømprisene.

Både Frp og SV etterlyser samtidig tiltak som kan hjelpe de mange som nå går på dagpenger.

Angriper elavgiften

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum mener for sin del at elavgiften må ned. Han viser til at avgiften lå på 11,61 øre per kilowattime da Høyre-leder Erna Solberg overtok som statsminister i 2013. I 2021 ligger avgiften på 16,69 øre.

Men Limi tror ikke nødvendigvis Vedums svar er det riktige:

– Å redusere elavgiften med ett øre eller to har lite for seg for dem som bor trangt og har dårlig råd. Det vil i størst grad komme de med store hus til gode.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 1 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Kan ikke noen ta et luftfoto, eller et kart, og tegne en rød strek der trappen skal gå?
Ketil Strand Andersen 2 dager siden «How dare U?»
Spot on!!
Glimrende  👋 like greit å gå rett på sak med ein gang!Terningkast 10!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte