Et salmonellautbrudd som spredte seg til flere fylker, ble knyttet til storfekjøtt fra Tyskland. Sp etterlyser tydeligere merking av matvarer fra utlandet.
– Det burde vært forbudt å selge norsk og importert kjøttdeig i samme emballasje. Tysk kjøttdeig i norske butikkhyller burde merkes med et stort EU-flagg, sier stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl (Sp).
Nylig fremmet partiet forslag i Stortinget om å forby salg av importert mat i samme emballasje som norskprodusert mat, samt et krav om merking av antibiotikaforbruket i produksjon av kjøtt- og melkeprodukter. Regjeringen stemte imot forslaget.
– På Vinmonopolet flagges det tydelig med opprinnelsesland på butikkhylla. Da er det merkelig at man nesten må ha lupe for å se om det står Tyskland eller Norge med liten skrift på kjøttdeigpakka, sier Mehl.
– Norge er i verdenstoppen på mattrygghet og lav antibiotikabruk i matproduksjonen. Tyskland og EU sliter derimot med skyhøyt forbruk, som øker trusselen for antibiotikaresistente bakterier, sier Mehl, som kaller det «hårreisende» at vi øker importen av matvarer fra EU.
(©NTB)