Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 april 2021 16:27
Del på Facebook
Klubbene i Premier League får høre det fra egne supportere etter superliga-avgjørelsen. Foto: Alastair Grant / AP / NTB
Klubbene i Premier League får høre det fra egne supportere etter superliga-avgjørelsen. Foto: Alastair Grant / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter meldingen om at tolv klubber er blitt enige om å etablere en ny superliga, utenfor Uefa, har reaksjonene vært mange og krasse. Også fra deres egne.

Natt til mandag ble det klart at den europeiske superligaen skal startes opp av tolv europeiske storklubber, deriblant flere klubber med over 100 års historie i bagasjen. Det har vakt sterke reaksjoner ute i Europa.

– Alle skal kunne kvalifisere seg til våre turneringer. Det skal ikke bare være for en liten eksklusiv, grådig gruppe. Uefa og fotballverdenen står sammen mot de klubbene som bare er drevet av grådighet. Dette er kyniske planer, sier Uefa-president Aleksander Čeferin med adresse til superligaen.

Klubbene det gjelder er Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham fra England, Atlético Madrid, Barcelona og Real Madrid fra Spania, Inter, Juventus og Milan fra Italia.

Norsk kritikk

Ceferin kunne på en pressekonferanse fortelle at alle spillere som deltar i den nye superligaen, vil bli ekskludert fra spill for landslaget. Dette kan gå ut over Norges nye landslagskaptein, Martin Ødegaard, samt Jens Petter Hauge i Milan.

Landslagssjef Ståle Solbakken er blant dem som er ytterst kritisk til utbryterligaen.

– Jeg tror landslagsfotballen nå, hvis man kommer så langt som det her, er død. Hvis ikke de beste spillerne er med heller. Det er så mye som spiller inn, sa han til NRK og kalte planene superligaen «hjernedød».

Også norske politikere og fotballikoner har gått ut mot planene om en eksklusiv superliga. Der en gjengangeren penger, drømmer og verdier.

– En liga som vil gjør de rike enda rikere, ta drømmene fra andre, ødelegge fotballfellesskapet, skrev Jonas Gahr Støre (Ap) på sin Facebook-side.

Også RBK-legende Nils Arne Eggen har uttalt seg.

– Det er en kjeltringstrek uten like. Noen rike kapitalister vil tjene enda mer penger. Det er totalt i utakt med alle verdiene vi bygger idrett på, også fotball selvfølgelig, sa Eggen til VG.

Supporterne reagerer

Også i England vekker avgjørelsen store reaksjoner. De seks største supportergrupperingene hos Premier League-klubbene som skal være med i superligaen, har alle uttalt seg negativt om nyvinningen.

Chelsea-manager Thomas Tuchel sa på en pressekonferanse at han ikke visste noe om planene før søndag. Han sa derimot at han som ansatt i klubben stoler på at ledelsen tar den rette avgjørelsen.

– Vi må ikke miste hodet. Dette er åpenbart en ting mellom klubbene, og vi må konsentrere oss på å vinne det vi kan denne sesongen. Vi stoler på klubben, og det beste er at vi ikke involverer oss i det idrettspolitiske, sa Tuchel.

Både supporterne i tyskerens klubb Chelsea, samt Arsenal, Manchester City, Manchester United, Liverpool og Tottenham har alle vært ute med fordømming av planene om en europeisk superliga.

En gjenganger i uttalelsene fra supportergruppene, er at klubbene vil drepe fotballen og sin egen historie. Blant annet ble det mandag hengt ut bannere utenfor Anfield i Liverpool med påskriften «Skam dere. Hvil i fred, LFC 1892-2021».

Også utenfor Old Trafford var det demonstrasjoner. Der lyder bannerskriftene «Skapt av de fattige, stjålet av de rike».

Uefa uttalte mandag at de senere vil komme med mer informasjon om eventuelle sanksjoner mot klubbene som har valgt å forme superligaen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 42 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse