Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
26 mai 2021 22:33
Del på Facebook
Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Kjersti Toppe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Kjersti Toppe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 8 av 10 kristiansundere velger Trondheim og St. Olav eller Ålesund og Åse Sykehus, gitt at de ikke får den behandlingen de trenger lokalt. 

Dette er det andre av totalt tre spørsmål som er presentert etter innbyggerundersøkelse som Sentio i tidsrommet 05.–06. mai 2021, gjennomførte på oppdrag for KSU.NO.  Undersøkelsen er gjennomført over telefon og består av et utvalg på 503 personer 18 år og eldre fra Kristiansund kommune. Utvalget er vektet for best mulig å gjenspeile populasjonen med tanke på kjønn og alder. Vi har tidligere i dag presentert funn og kommentarer til det andre spørsmålet av undersøkelsen.

Kjersti Toppe fra Senterpartiet har sendt oss kommentar til denne i etterkant av publiseringen. (Du vil også finne den samme kommentaren i samleartikkelen - se link over)

Kommentar fra Kjersti Toppe, Senterpartiet

Kjersti Toppe, stortingsrepresentant, parlamentarisk nestleder i Sp, nestleder i Helse- og omsorgskomiteen:

Først vil jeg gjerne få kommentere undersøkelsen generelt. Det at det var såpass mange som vender seg mot Trondheim, var overraskende. Jeg visste at tendensen var der, det er for så vidt ikke ukjent heller i andre helseforetak i områder som ligger mot foretaksgrensen. Men min forståelse er at innbyggerne stort sett vender seg mot de sykehus som er i foretaket og ønsker behandling der. Her er jo svaret at de aller fleste vender seg vekk fra helseforetaket.

Om dette blir en realitet, så vil det selvsagt få konsekvenser for det lokale helseforetaket. Det vil få økonomiske konsekvenser, for med pasienter så følger pengene. Som da vil gå mot St. Olavs i stedet. Slik den økonomiske bæreevnen i foretaket er med tanke på å etablere nytt fellessykehus, så vil det selvsagt være dramatisk. Det vil også kunne føre til en negativ spiral der pasientflukt bidrar til å nye innsparinger, som igjen vil føre til mere pasientflukt.

Avslutningsvis vil jeg si at jeg tror nok at en del av forklaringen på det høye tallet, er at folk i Kristiansund og på Nordmøre ikke har følt at helseforetaket har brydd seg nok om dem. Lojaliteten er svekket. Dette er en utfordring som går rett inn i styrerommet til Helse Møre og Romsdal HF.


Fakta om innbyggerundersøkelsen mai 2021 i Kristiansund

Her kan du laste ned / se undersøkelsens førsteside, med informasjon om – hvem som har gjennomført den, hvem som er mottaker, hvordan den er gjennomført, feilmarginer ved fordelinger og om signifikanstesting.

pdfLes mer / last ned PDF med mer info om undersøkelsen
Se sak om folkeavstemning i forhold til valg av regiontilhørighet (uke 20)
Se sak om valg av sykehus ved spesialistbehandling (uke 21)
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Geir Ole SætremyrJeg synes ikke denne uttalelsen fra SVV er uklar, jeg oppfatter det som at den nye strekningen fra Ørskogfjellet-Vik fører ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrHvorvidt trafikken blomstrer eller ei, er avhengig av befolkningsutviklingen og næringsutviklingen. Hvis disse blomstrer, så vil også lokaltrafikken blomstre.
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har i din kommentar tidlegare klip inn følgande: ""Ny E39 Ørskogfjellet- Vik fører til en innkorting av reisetiden mellom ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse